vestnik

V ljutomerskem domu starejših potrjenih že 22 okužb

Vestnik, 31. 3. 2020
Nataša Juhnov
V Domu starejših občanov Ljutomer je potrjenih 16 okužb.
Aktualno

V ponedeljek je bilo v DSO Ljutomer potrjenih šest okužb s koronavirusom, včeraj se je število povečalo na 16. Na pomoč so prišli zaposleni ZD Ljutomer.

Kot je že v ponedeljek napovedal direktor doma Tomislav Nemec, so pri večjem številu stanovalcev, ki so bili v stiku z obolelim, opravili testiranja. Ta so včeraj okužbo potrdila še pri desetih osebah. Poročali smo tudi, da so prvi okužbi potrdili minuli petek, nova testiranja pa so opravili, ker se je aktivni stanovalec prosto gibal po prostorih doma, s tem pa je bila tudi večja možnost, da je širil okužbo med stanovalci, s katerimi se je družil bodisi v prostorih doma ali na prostem v parku doma. 

Zaradi okuženih stanovalcev je že prejšnji teden domu starejših občanov priskočila na pomoč diplomirana medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Ljutomer, jutri pa se ji bosta pridružila še dva tehnika zdravstvene nege. Prav tako zdravnik iz zdravstvenega doma opravlja v domu ambulanto oziroma skrbi za zdravje stanovalcev, skupaj z diplomiranim zdravstvenim tehnikom pa jemlje tudi brise. Ljutomerski zdravstveni dom namreč po dogovoru z regijsko ambulanto Covid 19 v Murski Soboti jemanje brisov opravlja za oba domova, torej ob domu starejših še za Dom Lukavci. Drugače bi to morala opravljati mobilna enota pristojne ambulante. Takšna odločitev se je pokazala kot dobra, ugotavlja Renata Škrget, pomočnica direktorja za zdravstveno nego v ZD Ljutomer, ter poudarila, da se v teh dneh trudijo pomagati zaposlenim in stanovalcem domu po najboljših močeh. 

Sinoči je Tomislav Nemec v oddaji 24ur zvečer potrdil še štiri nove okužbe. V ljutomerskem domu starejših je tako s koronavirusom okuženih 20 stanovalcev in dva zaposlena. 

dso-ljutomer koronavirus okužbe