vestnik

V ljutomerski občini tri nove okužbe. Koliko jih je v ostalih pomurskih občinah?

Vestnik, 1. 5. 2020
Arhiv
Koronavirus.
Aktualno

V Sloveniji je bilo v sredo do polnoči 1434 potrjenih okužb s koronavirusom. Včeraj so, kot smo že poročali, zabeležili pet novih primerov, od tega tri v Ljutomeru, po eno pa v Ljubljani in Mariboru.

Kakšno je trenutno stanje v pomurskih občinah? 

Po en primer je potrjen v občinah Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Kuzma, Odranci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci in Tišina. Dva okužena so doslej potrdili v občinama Križevci in Turnišče, tri primere so zabeležili v Kobilju, pet v Puconcih, sedem v Veržej, osem v Murski Soboti, dvanajst v Lendavi, največ - 127 pa v Ljutomeru. 

Stanje po regijah

V osrednjeslovenski regiji je 412 potrjenih okužb, sledi savinjska regija s 301 primerom, na tretjem mestu po številu okužb je pomurska regija, kjer beležijo 179 okužb. V jugovzhodni Sloveniji je 148 primerov, v podravski regiji 123, gorenjski 84, koroški 51, zasavski 34, v primorsko-notranjski statistični regiji je 31 primerov, v obalno-kraški 24, goriški 22, posavski 13, pri slovenskih državljanih v tujini pa je bilo potrjenih 12 okužb s koronavirusom. 

smrtne žrtve, koronavirus
NIJZ
V Sloveniji je za posledicami koronavirusa in pridruženih bolezni umrlo 93 ljudi. Graf prikazuje, v katerih starostnih skupinah je bilo največ umrlih (podatki so z 29. aprila).

koronavirus pomurje občine