vestnik

V Ljutomeru drive-in odvzem brisov na koronavirus

Vestnik, 2. 11. 2020
ZD Ljutomer
Covid ambulanta v ZD Ljutomer.
Aktualno

V Zdravstvenem domu Ljutomer je danes začela delovati covid ambulanta, vzpostavili pa so tudi odvzem brisov po načinu drive-in.

Iz zdravstvenega doma so sporočili, da delo v ambulantah še naprej poteka tako kot do sedaj. Naročiti se morate v času uradnih ur ambulante osebnega zdravnika, če je ta odsoten, pa boste vse informacije prejeli pri informatorju. Dostopnost so povečali tako, da so vzpostavili dodatno telefonsko linijo in v pomoč dali eno medicinsko sestro. "Če vam nas ne uspe dobiti, vas bomo v najkrajšem možnem času poklicali nazaj. Lahko pa nam pišete tudi na elektronsko pošto ambulante vašega zdravnika, ki je objavljena na spletni strani ZD Ljutomer," še sporočajo. 

zd-ljutomer, covid-ambulanta
ZD Ljutomer
Covid ambulanta v ZD Ljutomer.

S covid ambulanto želijo zagotoviti čimprejšnjo in čimbolj kakovostno oskrbo vseh. Poudarjajo, da če ste prehlajeni in imate znake okužbe s koronavirusom, pokličite osebnega zdravnika, ki vam bo dal nadaljnja navodila. "Če bo presodil, da rabite pregled, vam bo povedal, kdaj priti v zdravstveni dom. Pregled se bo opravil v t.i. sivi coni (vsako prehladno obolenje oz. sum na okužbo s COVID19)." Če ste že oboleli za covidom-19 pa ostanite doma. Osebnega ali dežurnega zdravnika pokličite, če se vam poslabša zdravstveno stanje in vas bo naročil na pregled. Ta bo opravljen v modrem kontejnerju na parkirišču zdravstvenega doma oziroma v rdeči coni. 

Pojasnjujejo še, da ko vas bo zdravnik pregledal in presodil, da je potreben bris na koronavirus, bo le tega izvedel sam ob pregledu. Če pa boste zdravnika poklicali in bo presodil, da potrebujete le bris, vas bo naročil na odvzem brisa po načinu drive in (torej odvzem brisa iz avta ali peš). 

Iz ambulante vas bodo preko sporočila ali telefonskega klica obvestili, kdaj morate priti na bris. Pot do odvzema bo ustrezno označena. Na enak način boste tudi obveščeni o rezultatu brisa. Ob odvzemu pa boste prejeli še pisna navodila NIJZ o tem, kako ravnati. 

V Ljutomeru je možna tudi izvedba samoplačniških brisov s potrdilom. Cena tega je 80 evrov, račun pa boste prejeli domov preko položnice. Potrdilo bo lahko izdano v slovenskem ali angleškem jeziku, se sporočajo iz zdravstvenega doma. 

zd-ljutomer, covid-ambulanta
ZD Ljutomer
Covid ambulanta v ZD Ljutomer.

zd-ljutomer odvzem-brisov drivein