vestnik

Z ulično razstavo vabita, da pridete bliže

Vestnik, 4. 8. 2021
Osebni arhiv
V Ljutomeru je na ogled fotografska razstava Pridi bliže, ki sta jo ustvarila Janja Žalik Jerebič in Simon Budna.
Aktualno

Simon Budna in Janja Žalik Jerebič sta na različnih lokacijah v Ljutomeru na ogled postavila ulično razstavo ljubiteljske fotografije.

Fotografije so razstavljene v izložbenih oknih v središču mesta, in sicer v Kavarni Gaš, Linije, Caffe Atlantis, Tehnika, Protig, I-Ibis, Avgust Rajh, Bar Leona. Avtorja, ki poudarjata, da sta ljubiteljska fotografa, sta namreč želela ovekovečene trenutke iz narave prenesti v mesto in poživiti okna, ki samevajo. Razstavo sta zato poimenovala Pridi bliže. "Že skoraj dve leti smo na vsakem koraku opozorjeni na varnostno razdaljo, razstava pa vabi, da se ustavimo in stopimo bliže. Podobno, kot sva se midva morala ustaviti, da bi opazila zanimiv detalj narave, se skloniti ali stopiti na prste, da bi ga ujela v objektiv," sta povedala Janja Žalik Jerebič in Simon Budna. 

fotografska-razstava, pridi-bliže, ljutomer
Osebni arhiv
V Ljutomeru je na ogled fotografska razstava Pridi bliže, ki sta jo ustvarila Janja Žalik Jerebič in Simon Budna.

Janja Žalik Jerebič je ljubiteljica čokolade in rim, knjižni molj, po izobrazbi pa teologinja in filozofinja, ki piše tudi pravljice, sicer pa ljubiteljska fotografinja.

Simon Budna je učitelj kitare in glasbenik, ki je pred kratkim izdal prvo avtorsko skladbo. Ljubiteljski fotograf najbolj uživa v naravi in v družbi svojih psov.

Razstava bo na ogled do konca avgusta, ogledati pa si jo je možno kar med sprehodom po mestu.

razstava pridi-bliže ljubiteljska-fotografija janja-žalik-jerebič simon-budna