vestnik

V Ljutomeru prižgali luči in odprli drsališče

Vida Toš, 13. 12. 2018
Vida Toš
Glavni trg v Ljutomeru je praznično okrašen in razsvetljen.
Aktualno

V prleški prestolnici zasvetile lučke praznične okrasitve na Glavnem trgu.

Drsališče so tudi letos odprli s hokejsko tekmo med Hokejskim klubom Gemišt, ekipo so sestavljali Jan Filipič, Saša Žuman, Srečko Štuhec in Mario Šilec, ter Hokejskim društvom Mešano, za katerega so igrali Mirko Žibrat, Jaka Jakič in Aleš Ploj.

Z rezultatom 4:7 je zmagalo HD Mešano.
Po tekmi so ledeno ploskev zasedli otroci. Letos je ljutomersko drsališče enako veliko, kot je bilo lani to je 400 kvadratnih metrov. Od tega je 300 kvadratnih metrov drsališča pokritega, 100 pa je dolga steza, ki pelje na prosto in nazaj pod šotor.

Drsanje in izposoja drsalk je za prebivalce mesta Ljutomer brezplačno, ostali plačajo en evro vstopnine, en evro pa za izposojo drsalk. Drsališče bo na glavnem ljutomerskem trgu do 13. januarja.

Na Glavnem trgu so člani Društva – gibanje z odprtim srcem za sr(e)čno skupnost postavili tri lesene hiške, ki jih dajejo v brezplačen najem posameznikom ali društvom, ki želijo ponujati svoje izdelke ali pridelke.

Županja Olga Karba je po prižigu lučk na jelki pred mestno hišo in ostalih luči na trgu vsem zaželela, da se – ustavimo: »Vsem nam iskreno želim, da bi se v prazničnem času malo ustavili, se družili in bili veseli, da smo lahko skupaj. Želim si, da bi se vsi pozitivno pripravili na leto, ki prihaja in vsak pri sebi lahko premisli, kaj naj dobrega naredi, da razveseli sebe in vse okoli sebe. Tu štejejo majhna dejanja – nasmeh, objem, lepa beseda.« Materializem po mnenju Karbove ni cilj, cilj je umirjenost in zdravje, ki je po njenem mnenju največ vredno.








ljutomer drsališče praznične luči Glavni trg