vestnik

V Ljutomeru so z izvajalcem podpisali dve pogodbi

Vida Toš, 20. 6. 2018
Vida Toš
Županja Ljutomera Olga Karba je obe pogodbi podipsala z najugodnejšim ponudnikom; v obeh primerih je bilo to podjetje Legartis iz Lendave.
Aktualno

Za ŠIC Ljutomer bo avgusta zunanje rokometno igrišče, v Babincih novembra nova komunalna infrastruktur

Obe pogodbi je županja Olga Karba podipsala z najugodnejšim ponudnikom; v obeh primerih je bilo to podjetje Legartis iz Lendave.



Projektno dokumentacijo za gradnjo komunalne infrastrukure so na občini Ljutomer pridobili že lani, letos aprila pa objavili javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del. Kot najugodnješi ponudnik je bila izbrana družba Legartis iz Trimlinov pri Lendavi, ki je dala ponudno skupaj s svojim partnerjem, GMW iz Turjanec v Radencih. Pogodbena vrednost del je 1.520 tisoč evrov; gre z vrednost brez davka na dodano vrednost. Za izvedbo projekta je občina predvidela najem kredita v višini 500 tisoč evrov. Do konca novembra letos naj bi tako v Babincih izgradili fekalno in meteorno kanalizacijo, rekonstruirali vodovod, izgradili javno razsvetljavo in asfaltirali občinske ceste v naselju Babinci.

2c1e5189e44be22a8c4927bb9b40b499
Vida Toš
Za Šicem v Ljutomeru bo že 1. avgusta rokometno igrišče.


Drugo pogodbo je občina podpisala za gradnjo zunanjega igrišča pri ŠICu. Letos januarja se je Ljutomer prijavil na javni razpis Fundacije za šport, za sofinanciranje gradnje športnih objektov. Vloga je bila rešena pozitivno in občina je dobila13 tisoč 125 evrov sofinancerskih sredstev. Junija so izbirali ponudbe in kot najugodnejšega izvajalca za ta projekt izbrali Legartis. Pogodbena vrednost del je 48 tisoč evro, skupaj z DDV, rok dokončanja del pa 31. julij letos.
Avgusta bo tako Ljutomer dobil novo asfaltirano zunanje igrišče za rokomet, na katerem bo mogoče igrati tudi mali nogomet. Igrišče bo za stavbo ŠICa, ob njem pa bodo tudi klopi in koš za smeti.

b1a61a80baea81780086b9cd8c05f9e7
Vida Toš
Za Šicem v Ljutomeru bo že 1. avgusta rokometno igrišče.

Vida Toš
Za Šicem v Ljutomeru bo že 1. avgusta rokometno igrišče.
občina Ljutomer Babinci ŠIC Ljutomer
Kaj zdaj berejo drugi