vestnik

V Ljutomeru vzpostavljajo svetovalno informacijsko točko za mlade

Vestnik.si, STA, 15. 9. 2022
Dreamstime
Fotografija je simbolična.
Aktualno

V novih prostorih Mladinsko kulturnega centra Ljutomer bo delovala tudi svetovalno informacija točka. V njej bodo lahko enkrat tedensko mladi, predvsem brezposelni in invalidne osebe, dobili informacije in usmeritve o vključevanju na trg dela.

Kot je za medije dejal eden od izvajalcev svetovanja, Mitja Milič, sicer direktor in strokovni delavec v Zaposlitvenem centru BM Ljutomer, svetovanje obsega predvsem segment socialnega podjetništva ter nasvete o vključevanju v izobraževanja in usposabljanja za pridobitev potrebnih veščin in znanj za povečanje svoje zaposljivosti. Svetovanje poteka na dveh ravneh - prva zajema splošno svetovanje in spoznavanje konkretne situacije uporabnikov preko elektronske pošte ali telefonskih pogovorov, na drugi ravni pa bodo svetovali osebno v prostorih Mladinsko kulturnega centra (MKC) Ljutomer, kjer bo svetovalna točka delovala enkrat tedensko.

Kot je povedal Milič, se nanj pogosto obračajo invalidne osebe z vprašanji o zaposlitvenih možnostih. Sam se pogovori z njimi in jih napoti na ustrezne druge ustanove. Po njegovih besedah je možnosti veliko. "Naš glavni cilj je, da bodo ljudje vedeli, na koga se obrnejo, kakšne so poti do zaposlitve. Mi jih samo usmerimo na to pot," je dejal. Svetovalno informacijska točka je del projekta Prleški kulturni, mladinski in informacijski center, ki ga je Občina Ljutomer s partnerjem Kulturno turističnim društvom (KTD) Festival Ljutomer pridobila na razpisu LAS Prlekija. Cilj projekta, ki se konča ta mesec, je povečanje solidarnosti na območju Prlekije.

Kot je pojasnil predsednik KTD Festival Ljutomer Tomaž Horvat, bodo s socialnim vključevanjem marginalnih skupin mladih in mladih brezposelnih preko kulturnih prireditev ter z vzpostavitvijo svetovalne informacijske točke za mlade brezposelne prispevali k izboljšanju pogojev za učinkovito delovanje lokalnega gospodarstva, s poudarkom na socialni ekonomiji. Med dolgoročne cilje operacije sodi tudi zmanjšanje bega mladih in izobraženih iz Prlekije.

informiranje delo zaposlovanje
Kaj zdaj berejo drugi