vestnik

V mestni občini od danes z uredbo prepovedana uporaba zunanjih športnih površin in otroških igrišč

Vestnik, 19. 3. 2020
Jure Zauneker
Zapis omenjenih prepovedi, ki veljajo do preklica, bo nameščen tudi pred vsemi zunanjimi javnimi igrišči in športnimi površinami v občini.
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota je danes zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa objavila uredbo o prepovedi uporabe zunanjih javnih športnih površin, telovadnih naprav in otroških igrišč z igrali v občini.

“Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa (SARS-COV-2) se na območju Mestne občine Murska Sobota prepoveduje zbiranje in uporaba zunanjih javnih športnih površin, telovadnih naprav in otroških igrišč z igrali, ki se nahajajo na prostem in so namenjene javni uporabi,” piše v uredbi, ki je objavljena na spletni strani občine. Zapis omenjenih prepovedi, ki veljajo do preklica, bo nameščen tudi pred vsemi zunanjimi javnimi igrišči in športnimi površinami v občini.  

Na vprašanje, ali zunanje športne površine zajemajo tudi rekreacijski park Fazanerija, v mestni upravi odgovarjajo, da sicer rekreacija v Fazaneriji ni prepovedana, če posameznik presodi, da je to v tem času smotrno. Prepovedana pa je uporaba orodij ob tamkajšnji trimstezi. Prav tako je v celoti prepovedana uporaba območja motoričnega parka ob Expanu. 

MOMS koronavirus