vestnik

V Murski Soboti še letos nov Eurospin in z njim več kot 100 parkirnih mest

Rok Šavel, 29. 5. 2023
Jure Zauneker
Gradnja Eurospina
Aktualno

Na zemljišču ob kanalu Ledave in sedežu Kmetijsko-gozdarskega zavoda Murska Sobota zabrneli stroji.

Po lanskem sprejemu prostorskega akta za območje SO 91, ki zajema območje med kanalom Ledave in objektom Kmetijsko-gozdarskega zavoda Murska Sobota, so se stvari začele premikati v načrtovano smer. Na 5,1 hektarja velikem zemljišču, ki je bilo doslej pretežno v kmetijski rabi in v večinski lasti Edite Toplak Benko, soproge profesorja, nekdanjega rektorja mariborske univerze in poslanca Ludvika Toplaka, so tako pred dnevi zabrneli stroji družbe Pomgrad.



Kot smo že poročali, je bil prostorski akt za to območje sprejet zaradi predvidene gradnje petih trgovskih objektov, med morebitnimi investitorji pa se je najglasneje omenjalo dva diskontna trgovca - Eurospin in Lidl, ki sta v Murski Soboti že prisotna. Lidl je poleg nove trgovine v Lendavski ulici s poslovalnico prisoten še v trgovskem centru Maximum, ki se nahaja praktično čez cesto, kjer je po naših informacijah podaljšal najemno pogodbo. Eurospin, ki ima ravno tako trgovino v Lendavski ulici, pa bo tako zdaj zagotovo tisti, ki bo okrepil prisotnost v Murski Soboti. Kot so nam namreč potrdili v družbi, so trenutne gradbene aktivnosti povezane z gradnjo njihove nove trgovine, katere odprtje načrtujejo že v začetku novembra.

moms eurospin
MOMS
Objekti, kot jih predvideva lani sprejeti prostorski akt.

Skupna površina zemljišča znaša 8500 kvadratnih metrov, od tega je 1900 kvadratrnih metrov skupna površina objekta, prodajna površina pa znaša 1350 kvadratnih metrov. Prostorski akt sicer, kot že rečeno, predvideva pet stavb, pri Eurospinu pa bodo torej očitno zapolnili površino "stavbe 3", kot izhaja iz ureditvene situacije odloka, ki so ga mestni svetniki v drugi obravnavi sprejeli lanskega januarja. V luči polemik glede novega parkirnega režima v Murski Soboti pa je zanimiva informacija tudi, da Eurospin ob novi trgovini načrtuje še 119 parkirnih mest.

kanal nova-trgovina eurospin