vestnik

V Murski Soboti zjutraj 13° C, popoldan se bo ohladilo in marsikje snežilo do nižin

Vestnik, STA, 5. 1. 2022
Profimedia
Popoldne se bo meja sneženja začela spuščati.
Aktualno

Po neobičajno toplih dneh za ta čas (danes zjutraj so v Murski Soboti namerili 13 stopinj Celzija) bo popoldne naše kraje dosegla izrazita hladna fronta. Do večera bodo padavine zajele vso državo, meja sneženja se bo spuščala, zvečer in ponoči bo snežilo marsikje tudi po nižinah. Po napovedih meteorologov je po nižinah pričakovati od pet do deset centimetrov snega, višje pa več.

Jugozahodni veter je do jutra počasi oslabel, popoldne pa se bo meja sneženja začela spuščati. Najprej bo začelo snežiti v alpskih dolinah in ponekod na Koroškem. Drugod po državi pa meteorologi sneženje pričakujejo šele zvečer in v noči na četrtek.

Ohladitev bo spremljal okrepljen severni veter, ki bo izrazitejši zlasti pod Karavankami. Na Primorskem bo zapihala zmerna do močna burja, ki bo v sunkih do četrtka zjutraj lahko dosegala hitrosti od 100 do 120 kilometrov na uro. Zaradi pričakovane močnejše burje je Agencija RS za okolj (ARSO)e za danes zvečer in ponoči izdala oranžno opozorilo.


Vremenske razmere se bodo v četrtek zjutraj hitro umirjale. Sneženje bo ponehalo, prav tako bo precej oslabela tudi burja. Po prehodu fronte bo nad naše kraje prišel hladnejši in bolj suh zrak, temperaturne razmere pa bodo bolj običajne za ta letni čas, kot so bile v preteklih dneh, so še navedli na ARSU.

vreme sneg veter opozorilo
Kaj zdaj berejo drugi