vestnik

V Muzgah darovali mašo za lovce – župnik oznanil, da ostaja v župniji

Jože Žerdin, 6. 8. 2018
Jože Žerdin
Lovska družina Bakovci - Lipovci je v nedeljo pripravila že 20. Hubertovo mašo za lovce.
Aktualno

Lovska družina Bakovci-Lipovci je minulo nedeljo v idiličnem naravnem okolju v gozdičku, v lovskem revirju Bakovci – Dokležovje v Muzgah pripravila jubilejno 20. Hubertovo mašo za lovce.

Mašo je v čast in v spomin živim in pokojnim lovcem daroval župnik župnije Bakovci dr. Franc Zorec, ki je med drugim spregovoril o sv. Hubertu, ki je zavetnik in zaščitnik lovcev. Sv. Hubert je nekaj časa živel v naravi, v gozdu med divjimi živalmi, in potem je začutil notranji klic ter se podal med duhovnike. Sv. Hubert je upodobljen z orožjem v roki, poleg njega pa stoji jelen, ki ima med rogovi križ. Verniki župnije Bakovci in sosednjih župnij so se na Hubertovi maši za lovce zbrali v lovskem spominskem parku, kjer je zasajenih 30 lip v spomin na umrle člane zelene bratovščine Bakovci-Lipovci. Župnik je mašo daroval v lovski hišici, pri čemer so lovci okrasili oltar in pred hišico postavili lovske rogove.



Župnik se je zahvalil lovcem, da negujejo ta lep lovski običaj, skrbijo za naravo in divje živali. Ob tej priložnosti se je Lovska družina župniku zahvalila za dosedanje sodelovanje pri darovanju Hubertovih maš za lovce in mu v spomin podarili lovsko sliko in spleteni rožni venec iz roženine, ki so ga spletli člani zelene bratovščine. Zahvale pa sta še prejela lovca Jože Kuhar in Drago Grlec, ki sta bila gonilna sila pri urejanju doma in okolice ter njuni ženi Jožica Kuhar in Jožica Grlec.

124534ad7f0933fe2f5775cab3bc7348
Jože Žerdin
Lovska družina Bakovci - Lipovci je v nedeljo pripravila že 20. Hubertovo mašo za lovce.


O pomembnih lovskih pridobitvah za Lovsko družino je zbranim nekaj besed namenil Bojan Bohnec. Dejal je, da se lovcev in vdov pokojnih lovcev vsako leto spomnijo na lovski Hubertovi maši zanje in za njihovo opravljeno delo. Lovska družina se je letos odločila in s pomočjo Mestne občine Murska Sobota v in okrog lovskega doma uredila vrsto del. Stopili so z ramo ob rami, z roko v roki in so marsikaj postorili v zelo kratkem času.

01ec714dca0fac5e8affcabda2159e36
Jože Žerdin
Lovska družina Bakovci - Lipovci je v nedeljo pripravila že 20. Hubertovo mašo za lovce.


Za lovce je bil velik dan, ko so nove pridobitve lahko pokazali vsem, ki so praznovali 20. jubilej Hubertove maše. Uredili so parkirišče za osebna vozila, dovozno pot do lovskega doma, uredili so notranjost doma, zgradili hladilnico in predprostor. Uredili so nove sanitarje in vodovod, zasadili drevesa. Največji dosežek, ki so si ga lovci že dalj časa želeli, pa je pridobitev elektrike v lovskem domu.

9d55bfbc2a0c504fe609fe4c3d7123e0
Jože Žerdin
Lovska družina Bakovci - Lipovci je v nedeljo pripravila že 20. Hubertovo mašo za lovce.

Ob lovskem prazniku so se lovci potrudili in za obiskovalce pripravili lovske specialitete. Ob koncu maše je župnik dr. Franc Zorec vernikom župnije Bakovci povedal veselo novico, da še najprej ostaja v bakovski župniji. Verniki so novico sprejeli z bučnim aplavzom.

lovska družina bakovci-lipovci lovci hubertova maša