vestnik

V naselju Pasike stanovanja za mlade, ki živijo drugače

Majda Horvat, 19. 1. 2021
arhiv podjetja
Idejna zasnova stanovanjskega objekta v naselju Pasike v Turnišču.
Aktualno

V naselju Pasike bo 24 stanovanj, interes za nakup že zdaj velik.

Družba Invesher iz Banovec se pripravlja na nov naložbeni projekt, gradnjo stanovanjskega naselja Pasike v Turnišču. Konec leta 2020 je vložila na Upravni enoti Lendava dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja. »Glede na zdajšnje razmere upamo in načrtujemo, da bo gradbeno dovoljenje izdano že konec januarja, tako da bi se pripravljalna dela lahko začela že v februarju, seveda če nam bo naklonjeno tudi vreme,« je povedal direktor družbe in lastnik Zvonko Heric. V prvi fazi načrtuje gradnjo šestih objektov s po štirimi stanovanji, skupaj torej 24 stanovanj. Glede na to, pravi Heric, da še niso začeli prodajo, je interes za nakup stanovanj kar velik, predvsem pri mladih.


Poslovanje podjetja sega v leto 2008, ko so v Banovcih zgradili prvi turistični apartma, leta 2012 so postavili drugega in se po poslovno uspešni turistični zgodbi leta 2015 odločili še za gradnjo turističnega naselja. V ta namen je bilo tistega leta ustanovljeno podjetje Invesher z dejavnostjo trgovanja in investiranja v nepremičnine, v sklopu katerega zdaj deluje tudi poslovna enota Gostišče Sunrise.

Ne potrebujejo velikih hiš

Podjetje se je v zadnjih petih letih prebilo med hitro rastoča in poslovno uspešna podjetja, zadnji uspešen projekt, ki ga bodo dokončali v pomladnih mesecih, je gradnja 16 stanovanj v naselju Narcisa v Veržeju. Večina je že prodanih, nekatere pa bodo ponudili mladim v najem z možnostjo poznejšega nakupa.

»Tudi sami smo opazili, da je v zadnjih letih trend in velik interes za luksuzna stanovanja po dokaj dostopnih cenah na podeželju v bližini avtoceste in v večjih krajih,« je dogajanje na trgu z nepremičninami opisal Heric.

Ostajanje oziroma priseljevanje mladih na podeželje je povezano tudi s spremembami njihovega sloga življenja, to pa z velikimi spremembami načina dela. Vse bolj postaja aktualno delo od doma, delovni čas pa se v marsikateri dejavnosti prilagaja sodobnim razmeram. »Veliko se pogovarjam z našimi mladimi potencialnimi kupci in skupaj ugotavljamo, da se njihov delovni čas vse bolj prilagaja evropskemu. Gre za deljeni delovni čas, kar pomeni, da so tudi veliko časa od doma. Zato, kot sami ugotavljajo, ne potrebujejo velikih hiš z okolico, ki terjajo tudi veliko dela v popoldanskem času, in prosti čas raje izkoristijo za druženje z družino v naravi, za razne hobiji in športne aktivnosti,« je spreminjanje delovnih in življenjskih navad mladih opisal sogovornik. In v tem so videli poslovno priložnost ter usmeritev podjetja v naložbeno dejavnost v prihodnje.
»Naša vizija in dolgoročni načrt je gradnja stanovanjskih objektov v pomurski regiji. S tem bomo mladim tudi omogočili, da živijo v domačem in zdravem okolju, kjer so tudi cene stanovanj zanje sprejemljivejše in nepremičnine veliko bolj dostopne kot v urbanih središčih. Tam so cene primerljivih stanovanj trikrat višje kot na podeželju,« je še poudaril direktor družbe Invesher. Takšna gibanja na trgu so seveda povezana z veliko večjim povpraševanjem po stanovanjih od ponudbe v urbanih središčih, se pa trend naseljevanja mladih vendar spreminja.

Podjetje se je v zadnjih petih letih prebilo med hitro rastoča in poslovno uspešna podjetja, zadnji uspešen projekt, ki ga bodo dokončali v pomladnih mesecih, je gradnja 16 stanovanj v naselju Narcisa v Veržeju.

stanovanja turnišče
Kaj zdaj berejo drugi