vestnik

(FOTO) V Negovi Črno bela divjina in Oči, svetloba in sanje

Dani Mauko, 5. 10. 2022
Dani Mauko
Jesenski cikel razstav na negovskem gradu
Aktualno

V jesenskem ciklu razstav na ogled dela Gorazda Goloba in Barbare Gregurič Silič

V Fotogradu Negova, v permanentnem fotografskem središču FIAP, so odprli razstavi iz jesenskega cikla razstav. Navzoče je pozdravil predsednik FK Proportio divina Gornja Radgona Ivo Borko in predstavil avtorja.

fotograd-negova, negova, razstava
Dani Mauko
Jesenski cikel razstav na negovskem gradu

Gorazd Golob iz Celja vodi podjetje in agencijo za organizacijo in vodenje potovanj, predvsem v Afriko, ki jo je vzljubil že ob prvem obisku, kamor se vedno znova vrača, v glavnem kot vodič, mentor in svetovalec številnim fotografom. Njegovi najbolj prepoznavni motivi so divje živali in za njih je prejel številne mednarodne nagrade. V Parizu, Mexico Cityju, Milanu, Bangkoku … je razstavljal v družbi najboljših svetovnih fotografov. Razstavljene fotografije velikega formata je poimenoval Črno bela divjina.
Barbara Gregurič Silič, rojena v Mariboru, je diplomirala na Biotehnični fakulteti v Ljubljani, kjer je članica Fotokluba Ljubljana. Največji izziv so ji otroški portreti in ulična fotografija. Je mojstrica fotografije (MF FZS), ima tudi razstavljalski naziv EFIAP. Sodelovala je na več kot sto domačih in mednarodnih fotografskih razstavah, osvojila čez 50 nagrad in priznanj. Serijo barvnih razstavljenih portretov otrok, kjer niso pomembne le oči kot zrcalo duše, ki jo skuša fotografinja ujeti v svoj posnetek, temveč tudi sanje, ki se tihotapijo vanje, je poimenovala Svetloba v očeh.

fotograd-negova, negova, razstava
Dani Mauko
Jesenski cikel razstav na negovskem gradu

Številne zbrane je pozdravil tudi župan občine  Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana in jim prebral nekaj pesmi pokojnega Marka Kočarja, ki je ustvarjal v prleškem narečju ter pustil velik pečat v pomurskem kulturnem okolju.
fotograd-negova negova razstava
Kaj zdaj berejo drugi