vestnik

V Neradnovcih dobili defibrilator

D. N., 28. 12. 2020
Damjana Nemeš
V Neradnovcih so dobili nov defibrilator, ki je nameščen na vaško-gasilskem domu.
Aktualno

Prostovoljno gasilsko društvo Neradnovci je s pomočjo Zavarovalnice Triglav kupilo defibrilator, ki je nameščen na vaško-gasilskem domu in zato dostopen vsakomur, ki bi potreboval pomoč.

Ideja za nakup defibrilatorja je zorela že več let, letos pa so na pobudo predsednika Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Neradnovci Štefana Baleka in vaškega predsednika Jožeta Baleka idejo tudi uresničili. Za donacijo so namreč zaprosili Zavarovalnico Triglav, ki že nekaj let s sredstvi pomaga pri uresničevanju tovrstnih projektov, murskosoboška območna enota pa jim je ugodila z donacijo tisoč evrov. 

defibrilator, pgd-neradnovci, neradnovci
Damjana Nemeš
V Neradnovcih so dobili nov defibrilator, ki je nameščen na vaško-gasilskem domu.

Preostali del sredstev za defibrilator, za katerega so plačali nekaj manj kot 1900 evrov, so prispevali člani domačega gasilskega društva. "Defibrilator smo namestili na vaško-gasilski dom. Tako je dostop do njega za vse neoviran. Namenu ga sicer še nismo predali, vsekakor pa bomo to storili takoj, ko bodo razmere omogočale. Takrat bomo pripravili tudi prikaz rokovanja z njim," je povedal predsednik PGD Neradnovci Štefan Balek. 

Damjana Nemeš
Štefan Balek, predsednik PGD Neradnovci, ob novem defibrilatorju.
defibrilator pgd-neradnovci zavarovalnica-triglav