vestnik

V noči na petek nas čakajo padavine

Vestnik, 5. 3. 2020
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Slovenijo bodo v noči na petek zajele padavine, deževalo in snežilo bo, v petek čez dan bodo padavine ponehale.

Kot poroča Agencija Republike Slovenije za okolje, bo danes čez dan oblačnost od zahoda spet naraščala, zapihal bo tudi jugozahodnik, v noči na petek pa bodo državo zajele padavine, ki bodo jutri čez dan ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo v našem delu države okoli 5, drugod od 8 do 12 stopinj Celzija.

Padavine se bodo sicer okrepile in zajele Slovenijo v noči na petek, najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, po nižinah na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija. Petek bo tako pretežno oblačen z občasnimi padavinami, ki pa bodo proti popoldnevu slabele, ponekod bodo tudi ponehale. Kot še poroča Arso, bo dopoldne na Notranjskem in Primorskem pihal jugozahodnik, na severovzhodu bo popoldne pihal severni veter, na Primorskem pa šibka burja. Glede na fronto, ki bo zajela Slovenijo, bodo najvišje dnevne temperature med 6 in 12 stopinj Celzija, v severni Sloveniji pa nekaj nad ničlo. 

Tudi noč na soboto prinaša nekaj padavin, ki bodo pogostejše na jugu države. Sprva bo še oblačno, popoldne pa se bo delno razjasnilo, lahko se sicer še pojavi popoldanska ploha. Vreme se bo v nedeljo izboljšalo, dokaj sončno bo. 

vreme napoved padavine