vestnik

V noči na torek lahko po nižinah zapade do 15 cm snega. Vožnjo je treba prilagoditi vremenskim razmeram

Vestnik, 5. 4. 2021
Pixabay
V prihodnjih dneh nas čakajo tudi padavine.
Aktualno

Danes nas bo spremljajo sončno vreme, ponekod na Primorskem bo zmerno oblačno, popoldne pa bo oblačnost od zahoda povsod naraščala. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jutro, najvišje dnevne temperature pa bodo od 10 do 15 stopinj Celzija.

Po napovedih meteorologov bodo padavine ponoči zajele vso državo. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin. Snežilo bo tudi v torek dopoldne, na Primorskem bo večinoma deževalo. Padavine bodo jutri popoldne ponehale, oblaki se bodo trgali, pri tem pa lahko nastane nekaj snežnih ploh. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 4, najvišje dnevne pa od 0 do 6, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. 

padavine
Vestnik
Okolica Križevec pri Ljutomeru

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, bodo razmere marsikje povsem zimske, zato previdnost predvsem na cesti ne bo odveč. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od 5 do 15 cm snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 cm, v našem koncu države pa okoli 5 cm. 

Na Agenciji za varnost prometa ob tem opozarjajo, da morajo biti vozila tudi po 15. marcu opremljena z zimsko opremo, če se sneg ob sneženju oprijemlje vozišča ali je vozišče zasneženo. 

uprava-rs-za-zaščito-in-reševanje arso