vestnik

(Križevci) Za rekonstrukcijo javnih poti dodatna denarna sredstva

Vestnik, 24. 5. 2021
Nataša Juhnov
Župan Branko Belec.
Aktualno

Občinski svetniki Občine Križevci so na 17. redni seji sprejeli prvi rebalans proračun in se seznanili s poslovanjem Zdravstvenega doma Ljutomer.

Zadolžili se bodo

Dobra dva meseca po sprejetju proračuna za leto 2021 je župan Branko Belec občinske svetnike obvestil, da je potrebno zaradi višjih izdatkov za investicije pristopiti k rebalansu proračuna. Na podlagi izvedenega javnega razpisa za rekonstrukcijo javnih poti v Logarovcih in Kokoričih se je namreč izkazalo, da je potrebno zagotoviti dodatna sredstva v višini dobrih 166 tisoč evrov za gradnjo in nadzor. »V kolikor bo potrebno, bo občina za predmetno investicijo najela kredit v višini do 150 tisoč evrov,« je pojasnil župan. Svetniki so predlog rebalansa soglasno potrdili.

seja križevci
Občina Križevci
Na 17. redni seji občine Križevci so svetniki soglasno sprejeli prvi rebalans proračuna.

Presežek bi namenili izgradnji NMP


Direktor Zdravstvenega doma Ljutomer Boštjan Pihlar in pomočnica direktorja Renata Škrget pa sta na občinski seji podala poročilo o poslovanju zavoda v preteklem letu. V lanskem letu se preventivni programi zaradi razmer povezanih z epidemijo COVID-19, niso izvajali. Lani so ustvarili 145 tisoč evrov presežka prihodkov nad odhodki, ta znesek pa se bo namenil za gradnjo Nujne medicinske pomoči (NMP), kjer bodo prostori urgence, v kolikor se bodo s tem strinjale vse občine soustanoviteljice. Vrednost investicije je ocenjena na 600 tisoč evrov,  sredstva za investicijo pa bo v celoti zagotovil zavod. Na sami lokaciji bo tudi manjša operacijska soba, odprtje pa je načrtovano v oktobru. Od aprila je v zobozdravstveni ambulanti Križevci zaposlena nova zobozdravnica Katja Karba, ki v pretežni meri opravlja zobozdravstvene preglede šolarjev.

križevci-pri-ljutomeru občinska-seja branko-belec
Kaj zdaj berejo drugi