vestnik

V Občini Lendava drugi krog med Magyarjem in Koncutom

Majda Horvat, Andrej Bedek, A.N.R.R., 21. 11. 2022
Nataša Juhnov
V drugem krogu se bosta pomerila Janez Magyar in Ivan Koncut.
Aktualno

Volivci in volivke bodo župana Občine Lendava izbrali v drugem krogu, v katerega sta se uvrstila Janez Magyar in Ivan Koncut.

Janez Magyar je dobil 1954 ali 48,81 odstotka glasov, Ivan Koncut 1132 glasov ali 28,28 odstotkov, Peter Oletič pa 917 glasov, kar je 22,91 odstotka.     

volitve, občina-lendava
Leon Novak
Volitve v Občini Lendava.

Janez Magyar je v izjavi za Vestnik.si pokomentiral svoj volilni izid in dejal, da se naprej zahvaljuje vsem občankam in občanom, ki so glasovi v prvem krogu zanj. Pravi, da je število glasov, saj je le malo zmanjkalo, da bi zmagal v prvem krogu, dober rezultat in lepa popotnica za drugi krog. Zmotila ga je sicer nizka volilna udeležba. Magyara veseli, da so volivke in volivci prepoznali, katere projekte je zastavil v svojem mandatu, obenem pa je ga zmotilo, da so se na koncu drugi hvalili z njegovimi projekti. Sam ima še več načrtov za razvoj Občine Lendava, in zato upa, da bodo to volivke in volivci v drugem krogu prepoznali.

volitve, občina-lendava
Leon Novak
Volitve v Občini Lendava.

Ivan Koncut je povedal, da je tak volilni izid pričakoval, sam pa ga vidi kot pozitivni odziv ljudi na opravljeno delo. »V drugem krogu pa je vse odprto, saj se bodo glasovi drugače porazdelili,« je še dejal.  Napoveduje tudi, da se bo pred novim krogom poskušal večkrat sestati z volivci in jim predstavi potrebo, da Lendava naredi nek razvojni preboj v vseh pogledih. S tem bo še enkrat nagovarjal volivce in jih poskušal prepričati, da oddajo glas zanj.

Nataša Juhnov
V Občini Lendava bo drugi krog. Fotografija Nataša Juhnov
občina-lendava lokalne-volitve janez-magyar ivan-koncut
Kaj zdaj berejo drugi