Za dogodek so se odločili, da bi ljudje še bolj podrobno spoznali okus in namen čilija, ki se v zadnjem času vse bolj uveljavlja tudi v deželi ob Muri, po njem namreč posegajo gurmani, ki jim je kot sadika ali jed zelo všeč. Tako so ob potočnem mlinu pripravili prvo izmenjavo sadik čilijev, paprike, paradižnika in drugih sadik, ki sodijo v domači vrt.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(FOTO) Najboljša športnika občine Puconci Blažka Harkai in Vid Suhadolnik
Športna zveza Puconci je v puconski kulturni dvorani razglasila najboljše športnike, športnice in ekipe v občini za leto 2023.
Izmenjava sadik je bila zelo dobro obiskana, predvsem gospodinje so želele, da bi spomladi v svojem vrtu zasadile nove podarjene sadike. Rdeča nit dogodka pa je bila tudi povezana s kuhanjem jedi z imenom »chili con carne«, kjer je bil v kotličku za kuhanje sestavina čili, ki ima bolj pekoč okus.
Nekateri pa v zadnjem času vse bolj posegajo po tej jedi, kajti v njej so različne naravne sestavine, ki jedi dodajajo vonj, okus in videz. V kotliček so mojstri kuhanja čilija dodali različne sestavine: paradižnik, rdečo papriko v prahu, lovorjev, list, olivno olje, zeleno papriko, rdečo papriko, rdeči fižol, koruzo, sol, kumino, česen, pelate, čebulo, mleto goveje meso. Brž, ko se je jed »chili con carne« skuhala, so jo lahko obiskovalci poskusili in pohvalili kuharje, da so se odlično odrezali pri kuhanju jedi. Društvo za vzgojo in pridelavo čilijev si prizadeva, da bi po tej hrani posegalo čim več ljudi ter da bi se kot jed uveljavila tudi na jedilnikih naših družin, kjer bi se tako lahko spremenile navade prehranjevanja.