vestnik

V Panviti so občutili zaprtje šol, vrtcev in gostiln, pričakujejo pa tudi manj prireditev

STA, Vestnik.si, 2. 5. 2020
Aleš Cipot
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Epidemija se že odraža v številkah Panvite.

Kot je za STA povedal predsednik uprave Panvite Peter Polanič, so marca, tako kot večina prehranske industrije, zaradi epidemije zaznali večje povpraševanje po svojih izdelkih, zato so morali povečati tudi obseg svoje proizvodnje. Ker se je aprila povpraševanje v trgovinah normaliziralo, zaradi ukrepov pa trenutno ni prodaje gostincem in hotelirjem, obseg prodaje pa se je znižal tudi javnim zavodom, zlasti vrtcem in šolam, ter podjetjem, je bila proizvodnja ta mesec nižja.

255cc84d0d37f1e5867f347400e543f1
Nataša Juhnov
Peter Polanič

"Javnim ustanovam sicer prodamo okoli tri odstotke celotne prodaje, kar v številkah ni tako malo in izpad s tega naslova poskušamo nadomeščati pri drugih kupcih," je pojasnil Polanič, ki zaradi trenutnih razmer pričakuje tudi slabšo turistično sezono in manj javnih prireditev, kar se že in se bo še nekaj časa odražalo tudi v njihovih številkah.

Panvita je sicer v času izbruha epidemije delu zaposlenih v strokovno-administrativnem delu omogočila delo od doma, manjši del tistih, ki so vezani na kupce z gostinsko-hotelirskega dela in javnih zavodov pa začasno poslali na čakanje. Načrtujejo, da bodo že naslednji teden začeli delati po normalnem delovnem času, saj se začenja sezona piknikov.

podjetja živila koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi