vestnik

V petek potrdili 43 okužb z novim koronavirusom, po ena okužba tudi v Puconcih in Turnišču

STA, Vestnik.si, 5. 9. 2020
Niko Časar
Koronavirus. Slika je simbolična.
Aktualno

V Sloveniji so v petek ob 1708 testiranjih potrdili 43 okužb z novim koronavirusom, ena oseba je umrla. Bolnišnično zdravljenje potrebuje 22 oseb, od tega trije bolniki intenzivno nego. V domačo oskrbo so odpustili pet osebe, je objavila vlada. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je aktivnih okužb 505.

Skupaj so okužbo z novim koronavirusom doslej v Sloveniji potrdili pri 3122 osebah, umrlo je 135 bolnikov s covidom-19. V petek so nove primere okužb potrdili v 27 občinah. Največ primerov oziroma osem so potrdili v ljubljanski občini, po tri v občinah Slovenska Bistrica in Črna na Koroškem, po dva v občinah Celje, Velike Lašče, Novo mesto in Škofljica. Po en primer pa so potrdili v občinah Sevnica, Rogaška Slatina, Brežice, Tržič, Ig, Mirna Peč, Šmarje pri Jelšah, Turnišče, Žalec, Hoče - Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Puconci, Tabor, Dobrna, Pesnica, Sežana, Kranjska Gora, Preddvor in Rogatec.

Največ novih okužb je bilo v starostni skupini med 35 do 44 let, in sicer devet, osem jih je bilo v skupini med 45 in 54 let, po sedem pa v skupinah med 25 in 34 let ter 55 in 64 let.