vestnik

V PGD Beltinci medse sprejeli nove člane

J.Ž., 26. 3. 2019
Jože Žerdin
Aktualno

Na 138. občnem zboru društva, ki je potekal v tamkajšnjem gasilskem domu so člani društva minulo delo ocenili kot uspešno ter si zastavili obsežen program aktivnosti in dela za naprej.

Pred stoosemintridesetimi leti so vaščani v Beltincih postavili trdne temelje za danes sodobno opremljeno gasilsko društvo Beltinci. V društvu je trenutno aktivnih 65 gasilcev. Na 138. občnem zboru društva, ki je potekal v tamkajšnjem gasilskem domu so člani društva minulo delo ocenili kot uspešno ter si zastavili obsežen program aktivnosti in dela za naprej. Na operativnem področju so beltinški gasilci poleg intervencij in reševanj, kar desetkrat posredovali ob reševanju rojev sršenov, ki so jih odstranili z ustreznim pristopom. Sodelovali pri številnih neurjih, črpanju vode, pred kratkim sodelovali pri reševanju broda na reki Muri, reševanju živali iz dreves... Sedemkrat so posredovali ob požarih v naravi, na objektih in pri prometnih nesrečah.


b6044c2479aafe5b0b34067d725754cd
Jože Žerdin


Kot društvo tretje kategorije jih je obiskal pristojni inšpektor, ki je sicer ugotovil nekaj nepravilnosti, a jih je društvo kaj kmalu odpravilo. Občnega zbora so se udeležili gasilci iz pobratenih gasilskih društev Podčetrtek, Razvanje pri Mariboru in Štrigova v sosednji državi Hrvatski, zaradi zadržanosti pa na občni zbor niso prišli gasilci iz PGD Radlje ob Dravi. Meddruštveno in meddržavno gasilsko sodelovanje že nekaj let utečeno, saj gasilci sodelujejo na vseh področjih sodelovanja. Mlade gasilce vodi mentor Štefan Brest, ki si prizadeva, da bi v letošnjem letu na novo ustanovili mladinsko desetino.
Ob tej priložnosti so v društvu sprejeli nove člane: Danico Hartman, Andreja Senico in Marka Pintariča, novi podpoveljnik je postal Daniel Verbančič. Podelili so tudi priznanja gasilcem, ki so se udeležili izobraževanja za gasilce pripravnike, ter priznanja in značke za dolgoletno delo v gasilskem društvu. Za 50 let je priznanje in značko prejel Vlado Jerič, za 60 let pa Jože Klemenčič.

af58ec4ded7552eae88a987f1b0940d8
Jože Žerdin


Letos bodo med drugim nabavili svečane in delovne obleke, kupili prikolico, nabavili številno gasilsko opremo, sodelovali bodo pri velikonočni procesiji in se udeležili Florjanovega shoda gasilcev na nivoju Gasilske zveze Beltinci. V jeseni se bodo mladi gasilci udeležili tabora mladih gasilcev, ki ga skupaj pripravljata Gasilska zveza Beltinci in Gasilska zveza Črenšovci. V mesecu požarne varnosti pa načrtujejo vaje, obiskali pa bodo tudi učence na Osnovni šoli Beltinci in malčke v beltinskem vrtcu. ŽV naslednjih letih si želijo skupaj z občino Beltinci in krajevno skupnostjo Beltinci nabaviti novo moštveno vozilo GVM.

0c4a4d110e70164a1ff2ffafcaa127a9
Jože Žerdin


46df144ece2447dd7a7d7fa2ccde064c
Jože Žerdin

55ef423f3c6e3da38fdf03acb46751e4
Jože Žerdin



pgd Beltinci gasilci
Kaj zdaj berejo drugi