vestnik

V Pomurju 168 novih okužb, aktivnih okužb je 1848

Vestnik.si, STA, 19. 11. 2020
Niko Časar
Pomurje. Slika je simbolična.
Aktualno

Pomurje s 14-dnevno pojavnostjo okužb z novim koronavirusom na sto tisoč prebivalcev ostaja krepko pred drugimi regijami.

V sredo so v Pomurju potrdili 168 novih okužb s koronavirusom. Okužbe so odkrili v 25 občinah, in sicer 27 v Občini Radenci, 18 v Občini Murska Sobota, 17 v Občini Gornja Radgona, 15 v Občini Lendava, 12 v Občini Beltinci, 10 v Občini Ljutomer, devet v občinah Tišina in Turnišče, sedem v Občini Puconci, šest v občini Velika Polana in Črenšovci, pet v Občini Grad, štiri v občinah Gornji Petrovci, Rogašovci in Moravske Toplice, tri v občini Dobrovnik in Križevci ter dve okužbi v občini Cankova. Po eno okužbo pa so odkrili v občinah Apače, Hodoš, Kuzma, Odranci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Šalovci in Veržej.

Pomurje s 14-dnevno pojavnostjo okužb z novim koronavirusom na sto tisoč prebivalcev ostaja krepko pred drugimi regijami. Kot ugotavljajo na soboški območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), padca okužb še ne zaznavajo. Število novih primerov vsak dan niha podobno kot drugod po državi in se v Pomurju giblje med 150 in 200.

koronavirus pomurje