vestnik

V pomurski regiji novih 111 primerov covida-19, največ v občini Križevci

Vestnik, 22. 11. 2020
M.V.
V občini Križevci so v soboto potrdili 37 okužb.
Aktualno

Poročali smo že, da je bilo v celotni državi v soboto novoodkritih 1024 okužb s koronavirusom. V pomurski regiji pa so v minulem dnevu potrdili 111 primerov.

Največ okužb so v soboto našteli v občini Križevci, in sicer 37. 12 primerov je bilo potrjenih v mestni občini Murska Sobota, 11 v Gornji Radgoni, 9 v Beltincih. V Lendavi so zabeležili šest novih okužb, v Ljutomeru, Svetem Juriju ob Ščavnici in Turnišču pet, štiri novoodkrite primere imajo v Kuzmi, tri v Črenšovcih, dva pa v Radencih, Veliki Polani in pri Gradu. Po eno okužbo s covidom-19 pa so potrdili v občinah Puconci, Tišina, Moravske Toplice, Apače, Veržej, Šalovci, Kobilje in Razkrižje.

Štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev v pomurski statistični regiji trenutno znaša 1607. Sledi koroška regija, kjer je incidenca 1392, na tretjem mestu pa je podravska regija. Tam beležijo 1122 okužb na sto tisoč prebivalcev. 

incidenca, regije,
NIJZ
Štirinajstdnevna incidenca v slovenskih statističnih regijah.

Pojavnost v naši regiji je v zadnjih dneh nekoliko padla. V obdobju med 3. in 16. novembrom je bila incidenca namreč 1627. 

koronavirus pomurska-regija občine