vestnik

V ponedeljek se začne preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, policisti bodo izvajali poostren nadzor

Vestnik, 13. 6. 2020
Nataša Juhnov
Med 15. in 21. junijem bodo policisti izvajali poostren nadzor, 20. junija pa bo izveden maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov.
Aktualno

Policisti bodo v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki jo koordinira Javna agencija za varnost prometa, med 15. in 21. junijem poostreno nadzirali, ali vozite pod vplivom alkohola in drog.

Z začetkom prihodnjega tedna bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov, kar pomeni, da bodo preverjali vožnjo pod vplivom alkohola, izvajali pa bodo tudi preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu, sporočajo iz Policije. 

Zloraba alkohola v prometu je namreč bila vzrok za vsako tretjo smrtno žrtev na slovenskih cestah in številne poškodbe. V 507 nesrečah, ki so se pod vplivom alkohola zgodile do konca prejšnjega meseca, je umrlo 13 oseb, 35 jih je bilo hudo, 167 pa lažje telesno poškodovanih. 

c451c9fb49b87e0d72634f3c1334b7be
Miha Vidrih
20. junija bo izveden maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov.

"V okviru poostrenega nadzora bomo letos prvič izvedli tudi maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov, ki bo potekal 20. junija 2020, in sicer od 18. ure tistega dne do 6. ure naslednjega dne," še sporočajo. 

policija poostren-nadzor alkohol droge
Kaj zdaj berejo drugi