vestnik

(V PREMISLEK) Trenutki

Adriana Gašpar, 17. 12. 2022
Aleš Cipot
Praznično okrašena Murska Sobota
Aktualno

Torkovo jutro je bilo popolno zimsko. Bilo je hladno, vsa pokrajina je bila prekrita z ivjem, na nebu brez oblačka pa se je nič kaj sramežljivo bleščalo sonce, ki je s svojimi žarki ivje spremenilo v razsute kristale.

Ste užili ta trenutek? Srčno upam, da ste ga. Kakor tudi upam, da vas ni posrkala stresna decembrska nakupovalna mrzlica. Ko razmišljate, kaj podariti za darilo, ne razglabljajte toliko o zneskih, znamkah, ampak razmislite raje, kaj bi tej osebi zares veliko pomenilo. Morda so to doma pečeni piškoti, morda risbica ali zgolj pismo, ki ste ga napisali z izbranimi besedami. Malenkosti so tiste, ki štejejo, in pozornosti, ki jih človeku izkažeš s tem, da ga poslušaš, poznaš in želiš iskreno osrečiti, nekaj, česar nobena kreditna kartica ne more kupiti.

Zima
Vanesa Jaušovec
Torkovo jutro je bilo popolno zimsko.

Velikokrat slišimo, da je december mesec, ki ga preživljamo z najdražjimi, najbližjimi, pogosto je to družina. A tiste bolj empatične ob tem dejstvu, da je nekdo ostal sam, brez družine, v prsih zaskeli. Pa je res ostal sam? Družina ni le krvno sorodstvo. Družina so tudi ljudje, ki jim brezpogojno zaupamo, ki so z nami, ko se nam zamajajo tla pod nogami in se nam zdi, da se je svet porušil. Rek, ki zelo drži, je, da so prijatelji družina, ki si jo izberemo. Hkrati pa so prijatelji tudi zagotovilo, da nikoli zares ne ostaneš sam. Saj skozi življenje prerasteš stara in skleneš nova prijateljstva. To je naraven proces življenja, kot sta naravna rojstvo in smrt. Zato tudi izguba prijatelja tako zelo boli. Tudi razhodi prijateljev strejo srce in je bolečina vsaj tako huda, če ne hujša, kot ob razhodu ljubezenskih partnerjev.

drsališče, druženje, nočna, množica, drižina, led
Jure Kljajić
Velikokrat slišimo, da je december mesec, ki ga preživljamo z najdražjimi, najbližjimi, pogosto je to družina.

December je pravi čas, da ga preživimo s tistimi, ki so nam res najdražji, pa naj so to sorodniki ali prijatelji. Vsak odnos potrebuje nego in pozornost, vsak od nas pa ramo za nasloniti, uho za poslušanje. S tem, da znamo prepoznati čarobnost trenutka, ustvarimo nepozabne spomine. Naj bo december mesec, ko si dovolite vzeti več časa zase kot sicer. Pa če to pomeni, da si privoščite vročo kopel, sprehod, klepet s prijatelji ali se z otroki igrate družabne igre. Želim vam, da v tej naglici, v kateri živimo, ne pozabite biti srečni. Kajti šele ko si srečen sam, jo lahko tudi deliš. Razlog za srečo, morda bolje rečeno, optimizem, pa lahko najdemo vedno, tudi ko nam je v življenju najtežje. Dokaz za to nam je lahko sonce, ki bo skozi oblake vedno znova našlo pot, da zablesti v vsem svojem sijaju, nam pa omogočilo, da v njegovi lepoti uživamo.

Dragi bralci z ekipo vam želimo spokojne praznike, novo leto pa naj vam bo pisano na kožo.

premislek prazniki trenutki