vestnik

(V PREMISLEK) Zlati loki

Timotej Milanov, 26. 7. 2020
Nataša Juhnov
Območje nekdanjega Potrošnika v središču Murske Sobote še vedno čaka na ureditev, ki jo že več kot desetletje obljubljajo pri Mercatorju.
Aktualno

Pomurska prestolnica doživlja gradbeni zagon, ki bo preoblikoval podobo mesta. Projektoma gradnje stanovanjskega in poslovnega objekta na mestu nekdanje stavbe kirurgije in v Kocljevi ulici se pridružuje še projekt gradnje novega trgovskega središča, ki bo pomemben z več vidikov. Z njim bi namreč poleg revitalizacije degradiranega območja v mestno središče vrnili trgovske vsebine in z njimi verjetno tudi ljudi, celotno območje z novimi parkirišči pa bi se neposredno navezalo na prenovljeno Slovensko ulico in tamkajšnje vsebine. Sliši se dobro, vendar te zgodbe ne poslušamo prvič. Obljuba Mercatorja, da bo uredil območje nekdanjega Potrošnika in tam zgradil trgovino, je stara že več kot desetletje. Zaradi tega je potrebne nekaj previdnosti, preden se začnemo veseliti. Predstavniki najboljšega soseda so v Mursko Soboto spet prišli samo z načrti, teh pa smo se nagledali že veliko, hkrati so dali jasno vedeti, da za ta projekt ne nameravajo dati svojega denarja. Območje bo torej urejeno, če se bo pojavil investitor in v gradnjo objekta, ki ga bo kasneje tudi upravljal, vložil sedem milijonov evrov. Upam, da ima Mercator že asa v rokavu, to je sklenjen dogovor z investitorjem, ki ga iz poslovnih razlogov še niso mogli razkriti, kajti če bodo predstavljeni načrti spet ostali samo na papirju, bo to novo veliko razočaranje za Sobočane, torkova tiskovna konferenca pa nam bo ostala v spominu kot promocijski dogodek mestnih oblasti.

McDonalds
Profimedia
Fotografija je simbolična.

Medtem so se na drugem koncu mesta visoko v zrak dvignili famozni zlati loki, ki prav tako po letih pričakovanj potrjujejo dokončni prihod ameriške verige s hitro hrano. Omenjeno podjetje vsakokrat, ko se pojavi novica o njem, sproži žgočo debato. Vedno znova se začnejo razprave o zdravi prehrani, nekateri želijo ob tem še politizirati. Take debate so povsem odvečne. Prihod McDonaldsa je pozitivno dejstvo, prinaša nova delovna mesta, potencialne priložnosti za lokalno gospodarstvo, predvsem pa prinaša možnost izbire. Kdor ima kakršen koli pomislek, se lahko mirno pelje mimo in se mu zaradi tega ni treba vznemirjati, saj restavracija ne bo spremenila našega načina življenja, v katerem je že veliko takšnih ali drugačnih burgerjev, pa zaradi tega še vedno z veseljem jemo tudi pristno domačo mastno in slano hrano. Ko sem se zadnjič peljal proti Murski Soboti in že od daleč zagledal znak v zraku, pa sem si rekel – končno smo postali kot Fürstenfeld.

komentar Vestnik