vestnik

V prihodnjih dneh sledi predah od vročine. V Murski Soboti doslej 13 dni s temperaturami, ki so bile višje od 30 stopinj Celzija

Vestnik, 15. 7. 2021
Vanesa Jaušovec
V Murski Soboti je bilo v prvi polovici meteorološkega poletja 13 dni s temperaturo nad 30 °C. Številni so ohladitev iskali v kopališčih.
Aktualno

V juliju je bil po nižinah v notranjosti večinoma en vročinski val, ki je trajal 4 do 5 dni. Povprečna temperatura zraka pa je bila od sredine junija le en ali dva dni pod dolgoletnim povprečjem.

V Murski Soboti je bilo v prvi polovici meteorološkega poletja 13 dni s temperaturo nad 30 °C, so sporočili iz Agencije za okolje (ARSO). Največ so jih zabeležili v Biljah pri Novi Gorici, kar 22, v Ljubljani 21, v Novem mestu in v Celju 18, na Letališču Portorož in Maribor 17. "Čeprav smo šele na sredini poletja, smo v notranjosti Slovenije večinoma že dosegli povprečno (obdobje 1981-2010) letno število vročih dni," poudarjajo na ARSO. 

V nadaljevanju tedna bomo bolj ali manj pod vplivom atlantske zračne mase. Najvišja temperatura v notranjosti bo med 22 in 28 °C, okoli 30 °C bo ob koncu tedna le na Primorskem. Napoved kaže, da bo podobna zračna masa nad Slovenijo vztrajala tudi v začetku prihodnjega tedna. "Pred nami je torej daljši predah od vročine, vseeno pa temperatura zraka ne bo bistveno odstopala od povprečja, zaradi vlage pri tleh bo občasno tudi soparno," tako meteorologi. 

vreme arso vročinski-val