vestnik

V Radencih občinski svet sejo delno izpeljal brez prisotne javnosti

Vida Toš, 24. 5. 2019
Vida Toš
Kot razlog prestavitve seje je župan Leljak navedel svoje zdravstveno stanje; je bil pa vidno razburjen, ker so svetniki želeli umakniti nekatere točke, saj niso pravočasno dobili gradiva.
Aktualno

Poročali smo o sinočnjih zapletih na občinski seji v Radencih, ko je župan 7. sejo, ker so svetniki, ki so gradivo za nekatere točke dobili zelo pozno, dejali, da bodo točke umaknili, prestavil. No, potem so sejo vseeno izvedli kot prvo izredno; na njej pa ni bilo novinarjev, niti seja ni posneta. Sprejeli pa so predlog za sklenitev prodajne pogodbe za prodajo in nakup čistilne naprave v Radencih.

V sejni sobi občine Radenci so župan in občinski svetniki ter svetnice sinoči brez prisotnosti javnosti – novinarko in snemalca so namreč svetniki prosili, da odideta, župan pa dejal, da seje ne bo in da je prestavljena za en teden – izpeljali sejo, čeprav ne 7. seje s celim dnevnim redom, ampak 1. izredno.


Prisotni javnosti so sicer povedali, da bo seja prestavljena, se je pa očitno župan Leljak po začetnem razburjenju, ker nekateri svetniki niso želeli obravnavati nekaterih točk, saj so gradivo prejeli prepozno in ne v skladu z zakonskim rokom, pomiril. In izpeljal prvo izredno sejo, na kateri je občinski svet najprej potrdil spremembo sklepa o letnem načrtu pridobivanja nepremičnega premoženja občine, nato pa so se lotili koncesijske pogodbe za opravljanje odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske vode ter nakupa čistilne naprave.
Svetnice in svetniki so tako potrdili predlog sporazuma o prevzemu koncesije in razvezi koncesijske pogodbe za javno službo odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v občini. Določili so tudi višino nadomestila za predčasno sporazumno prekinitev koncesijskega razmerja v višini 300 tisoč evrov.
Prav tako so potrdili predlog predpogodbe za sklenitev prodajne pogodbe za prodajo in nakup podjetja SIM Radenci, natančneje za nakup čistilne naprave in pripadajočih zemljišč. Ob tem so svetniki pripomnili, da gre za osnutek sporazuma in se je potrebno zavedati, da gre za dvostransko pogodbo ter se bodo o čistilni napravi z drugo pogodbeno stranko, torej podjetjem SIM, morali uskladiti. Sinoči so v predpogodbi, ki so jo sprejeli, predvideli njeno vrednost do višine 403.107,16 evrov.

Vida Toš
Kot razlog prestavitve seje je župan Leljak navedel svoje zdravstveno stanje; je bil pa vidno razburjen, ker so svetniki želeli umakniti nekatere točke, saj niso pravočasno dobili gradiva.
občina radenci občinska seja Radenci čistilna naprava Radenci SIM