vestnik

V Radencih predstavili novo pridobitev, v soboto vabijo na dan odprtih vrat

Vestnik.si, 17. 8. 2022
Občina Radenci
Medgeneracijski poligon v Radencih.
Aktualno

V Radencih je ob športnem centru Ivanke Serec nastal medgeneracijski poligon za preživljanje prostega časa.

Občina Radenci je bila s projektom medgeneracijskega poligona uspešna na šestem javnem pozivu za izbor operacije za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Prlekija. V njem sodelujeta še Športno društvo Odbojkarski klub Radenci in Photography, Sara Kager s.p. 

"Občina Radenci se srečuje s številnimi izzivi tudi na področju športa in turizma. Z vlaganjem v športno infrastrukturo pridobiva celotna lokalna skupnost. V športnem centru Ivanke Serec že najdemo dve veliki nogometni igrišči, eno z naravno in eno z umetno travo, atletsko stezo in pomožno igrišče z naravno travo. Nov medgeneracijski poligon odlično dopolnjuje celotno turistično infrastrukturo v športnem centru," je na predstavitvi nove pridobitve dejal radenski župan Roman Leljak. Dodal je, da so v projektu pridobili okoli 700 kvadratnih metrov novih rekreativnih površin, ki obsegajo tri polja motorik parka, dve odbojkarski igrišči in fitnes na prostem. Leljak ocenjuje, da bodo nove površine v veliko pomoč kondicijskim pripravam lokalnih in gostujočih ekip, ki jih je vsako leto več. Vodja projekta Mojca Marovič je pristavila, da opažajo, da se ob poligonu že srečujejo mladi in starejši. Z investicijo se je po njeni oceni povečala družabna vrednost v občini Radenci, športni utrip in medgeneracijsko sodelovanje. 

medgeneracijski-poligon, radenci
Občina Radenci
Medgeneracijski poligon v Radencih.

Vrednost operacije je dobrih 88 tisoč evrov, od tega je občina prispevala 38 tisoč evrov, vrednost sofinanciranja pa znaša slabih 50 tisoč evrov. 

V soboto bo na poligonu potekal dan odprtih vrat, ki ga je predstavil predstavnik Odbojkarskega kluba Radenci Blaž Ajlec. Izpostavil je, da so kot klub dobili nove vadbene površine, ki jim bodo omogočale lažjo pripravo na prihajajočo odbojkarsko sezono. Dodal je, da bo na dnevu odprtih vrat sodelovalo 16 ekip, v sklopu projekta pa je že potekal odbojkarski kamp za otroke. Pozval je tudi k vpisu otrok v klub. 

občina-radenci medgeneracijski-poligon