vestnik

V Rakičanu bo medgeneracijsko zbirališče

Vestnik, 20. 2. 2021
Mestna občina Murska Sobota
V Rakičanu bo nastalo medgeneracijsko zbirališče.
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota je na pobudo Krajevne skupnosti Rakičan začela z urejanjem medgeneracijskega zbirališča za krajane Rakičana.

Športno igrišče z različnimi fitnes napravami bo urejeno na zelenici, ki že sedaj služi kot prostor za druženje z urejenim otroškim igriščem, kolesarskim počivališčem in ruskim kegljiščem. Poleg tega je predvidena tudi postavitev mize za namizni tenis, ki bo lahko služila tudi kot miza za piknike, hkrati pa bodo postavili še klopi, informacijsko tablo in koše za smeti, so sporočili iz Mestne občine (MO) Murska Sobota. 

Na severni strani območja, ki trenutno ni ograjeno, bo zasajena živa meja, ki bo zamejila območje za vadbo, na zahodni strani pa se bodo zasadile še grmovnice, zaradi katerih bo prostor vizualno omejen in tudi manj izpostavljen. 

Izvajalec ureditve, ki bo v skupni vrednosti stala 44.580 evrov in bo zaključena predvidoma aprila, je Pomgrad, d. d., nadzornik del pa je Inženiring Rajnar, Štefan Rajnar, s. p., so še pojasnili na MO Murska Sobota.

medgeneracijsko-zbirališče rakičan MOMS
Kaj zdaj berejo drugi