vestnik

V Renkovcih predstavili kandidate SDS za volitve, prisoten bil tudi Janša

Rok Šavel, 19. 9. 2021
SDS
Evidentirani kandidati za poslance so Bojan Petrijan, Alja Domjan, Dominik Štrakl in Janez Magyar ter Nada Kuhar, ki pa sta na srečanju v Renkovcih manjkala.
Aktualno

V Športnem parku v Renkovcih je minulo soboto potekalo pomursko srečanje stranke SDS, kateremu je prisostvoval tudi premier Janez Janša. Znani so tudi že evidentirani kandidati vladajoče stranke iz Pomurja za naslednje državnozborske volitve.

V športnem parku v Renkovcih, občina Turnišče, ni manjkalo visokih predstavnikov vladajoče stranke s predsednikom vlade Janšo na čelu. Med drugim so bili prisotni tudi notranji minister in podpredsednik SDS Aleš Hojs, evropski poslanec Milan Zver, predsednik podmladka SDS Dominik Štrakl in še nekaj županov iz vrst SDS. Da se začenja predvolilno obdobje zdaj ni več dvoma, kar priča tudi dejstvo, da je vladajoča stranka že predstavila evidentirane kandidate za državnozborske volitve, ki bodo na sporedu prihodnje leto.

Kandidati SDS za Pomurje bodo tako Alja Domjan (svetnica v Radencih), Bojan Petrijan (mestni svetnik v Murski Soboti), Dominik Štrakl (predsednik podmladka SDS), Janez Magyar (lendavski župan) in Nada Kuhar (mestna svetnica v Murski Soboti).


JJ
SDS (Twitter)
Janša je v Renkovcih nagovoril člane stranke SDS.

Janša se je v govoru obregnil čez petkove protestnike, ki so minuli petek ob rojstnem dnevu premierja zoper njega vložili kazensko ovadbo. "Zakaj nihče ne kolesari v Turnišču ob petkih? Ker najbrž nimate časa. Ker delate, skrbite za družino in ker vas nihče na plačuje za to, da bi kolesarili," je med drugim dejal predsednik vlade v Renkovcih. Prvi možni datum državnozborskih volitev je sicer 24. april 2022, zadnji možni datum pa 5. junij 2022. Prihodnje leto so na sporedu tudi lokalne volitve in volitve za predsednika republike. 

sds volitve-v-državni-zbor Renkovci janez-janša