vestnik

V SBMS hospitaliziranih 41 pacientov s covidom-19. Prebivalstvo pozivajo k upoštevanju ukrepov

Vestnik, 2. 4. 2021
Nataša Juhnov/Vestnik.si
Koronavirus.
Aktualno

V Splošni bolnišnici Murska Sobota se danes zdravi 41 covidnih bolnikov in trije, pri katerih obstaja sum na okužbo. Na intenzivni negi je enajst pacientov.

"V naši bolnišnici imamo na oddelku za intenzivno terapijo 14 postelj, na vrhuncu drugega vala epidemije pa smo hkrati zdravili tudi 23 pacientov," so danes sporočili iz regijske bolnišnice. Izvajajo vse zdravstvene storitve, kot so jih v zadnjem obdobju, upoštevajoč zagotavljanju neodložljivih zdravstvenih storitev in zadostnih zmogljivosti za obravnavo covidnih bolnikov. 

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so pred prazniki pozvali k doslednemu upoštevanju preventivnih ukrepov, s katerimi lahko zaščitimo sebe in druge. 

Kateri so že znani ukrepi?

- ohranjanje varne medsebojne razdalje, najmanj meter in pol do drugih oseb

- redna in pravilna uporaba zaščitna maske

- pogosto umivanje rok, če to ni možno, razkuževanje

- kašljanje v rokav ali robec, ki naj se nato odvrže v smeti

- z nečistimi rokavi se ne dotikajte obraza

- izogibanje tesnim stikov z osebami, ki niso del vašega gospodinjstva

- ko boste na vrsti, se odločite za cepljenje

"Pomembno je, da ob bolezenskih znakih in simptomih, kot so nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj,... ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo z izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila," dodajajo. 

Glede na praznični čas pa so pozvali še, naj smo pri hrani zmerni, naj popijemo dovolj vode in vključimo dnevno telesno dejavnost. 

sbms covid-19 hospitalizacije poziv ukrepi