vestnik

(SBMS) Več postelj za covid-19 bolnike, zmanjšan obseg fizioterapije in internističnih ambulant

Vestnik, 12. 10. 2020
Arhiv SBMS
Zaradi naraščanja števila obolelih s covidom-19 bodo v tem tednu zagotovili še dodatnih 5 postelj.
Aktualno

Vsi zaposleni, ki so bili okuženi, so se vrnili na delovna mesta. Novih okužb pri zdravstvenih delavcih v bolnišnici niso potrdili.

Iz soboške bolnišnice sporočajo, da imajo vse več bolnikov s covid-19. "Od petnajst postelj, namenjenih obravnavi akutnih bolnikov, jih je zasedenih devet. Od treh postelj za intenzivno nego je zasedena ena. Zaradi naraščanja števila obolelih s covidom-19 bomo po dogovoru z ministrstvom v tem tednu zagotovili še dodatnih pet postelj," pojasnjujejo v Splošni bolnišnici Murska Sobota, kjer se epidemiološke razmere vse bolj zaostrujejo. Ta teden bodo zato morali zmanjšati obseg dejavnosti razvojne ambulante, fizioterapije in posameznih internističnih ambulant, za zdaj pa še ne odpovedujejo naročenih pacientov.

dee824a529ace371f1f8af9f16a50f38
Nataša Juhnov
Obiski v bolnišnici so prepovedani, razen na Otroškem oddelku, kjer je dovoljen obisk ene zdrave osebe za največ 15 minut na dan.

Obiski v bolnišnici so prepovedani, razen na otroškem oddelku, kjer je dovoljen obisk ene zdrave osebe za največ 15 minut na dan. Prepovedani so tudi obiski na ginekološko-porodniškem oddelku, z izjemo partnerja, ki je še vedno lahko pri porodu. Do nadaljnjega je odpovedana šola za starše, odpovedana so tudi vsa strokovna izobraževanja v bolnišnici in drugod.
Vsi zaposleni zdravstveni delavci, ki so bili okuženi, so se vrnili na delovna
mesta. Novih okužb pri zaposlenih v bolnišnici niso potrdili.
Vodstvo bolnišnice ob zaostrenih epidemioloških razmerah znova naproša vse obiskovalce bolnišnice, da upoštevajo predpisane ukrepe ter s tem poskrbijo za svojo in za varnost pacientov.

"Enak poziv pošiljamo vsem prebivalcem Pomurja – upoštevajte navodila tako v delovnem kot zasebnem okolju ter s tem poskrbite za našo skupno varnost," so še zapisali v sporočilu za javnost.

sbms koronavirus