vestnik

V Sloveniji potrdili dodatne štiri primere okužb z novim koronavirusom, skupno jih je že 23

STA, 9. 3. 2020
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Aleš Šabeder je ob prihodu na sejo sveta za nacionalno varnost dejal, da je bilo v Sloveniji do zdaj potrjenih 19 primerov okužbe z novim koronavirusom, po novih informacijah, ki jih je preko Twitterja posredovala slovenska vlada, je potrjenih okužb že 23.

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec je zaradi širjenja novega koronavirusa za danes sklical sejo sveta za nacionalno varnost, kjer se bodo seznanili s trenutnimi razmerami. Sestanek se je začel opoldne, nato bodo trenutno situacijo in morebitne ukrepe predstavili na novinarski konferenci.

Po novih podatkih, ki jih je na Twitterju sporočila Vlada Republike Slovenije, je doslej potrjenih že 23 primerov okužb z novim koronavirusom. 


Pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku pa so se danes sestali predstavniki slovenskih podjetij. Po sestanku je Počivalšek dejal, da so skupaj opredelili paket ukrepov za zmanjšanje posledic izbruha novega koronavirusa na gospodarstvo v vrednosti 998 milijonov evrov, od česar je za 600 milijonov evrov že obstoječih virov SID banke.

Zaradi novega koronavirusa odpoveduje oziroma prilagaja pedagoški proces vse več fakultet. Trenutno je to naredilo že vsaj sedem fakultet Univerze v Ljubljani, odpovedana so tudi predavanja na fakultetah primorske in novomeške univerze. Ljubljanska univerza je sicer svojim članicam predlagala, naj ukinejo vsaj predavanja v predavalnicah, kjer se lahko zbere 100 in več ljudi.

zdravje virus