vestnik

Geza Erniša: "Vsi skupaj smo v istem čolnu in ne sme nam biti vseeno, kam ta čoln pluje"

STA, Vestnik.si, 12. 3. 2020
Jure Zauneker
Evangeličanska cerkev Martina Luthra v Murski Soboti.
Aktualno

V Slovenski evangeličanski cerkvi podpirajo ukrepe, ki so jih zaradi širjenja novega koronavirusa sprejele pristojne institucije in jih bodo tudi upoštevali ter izvrševali. Kot so sporočili, želijo ravnati odgovorno ter ljudem stati ob strani s konkretnimi dejanji in pomočjo - tako duhovno kot materialno v okviru možnosti.

Navkljub resnosti stanja ni časa za paniko, ki bi povzročila še večje težave, je v sporočilu za javnost v imenu Slovenske evangeličanske cerkve zapisal tiskovni predstavnik in nekdanji škof Geza Erniša. Je pa čas za realno oceno stanja, v katerem smo, brez takojšnjega preračunavanja, koliko nas bo to vse skupaj stalo.

96fedbe4564bd4461b67d2649bad5b78
Nataša Juhnov
Geza Erniša

"Na prvem mestu so ljudje, kajti ljudje ustvarjajo milijarde, in ne milijarde ljudi," meni Erniša. Kot je ocenil Erniša, smo "vsi skupaj v istem čolnu in ne sme nam biti vseeno, kam ta čoln pluje". Ob tem je zaželel, da bi vsi stopili skupaj ter v sodelovanju s stroko in osebnim ravnanjem naredili vse, da to grožnjo zdravju in življenju premagamo in življenje vrnemo v vsakdanje tirnice.

koronavirus Evangeličanska cerkev
Kaj zdaj berejo drugi