vestnik

V soboški bolnišnici 38 postelj za bolnike s covidom-19 in 6 postelj za intenzivno zdravljenje

Vestnik, 23. 10. 2020
Jure Zauneker/Vestnik.si
Covid oddelek v bolnišnici Murska Sobota
Aktualno

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so sporočili, da so po navodilu Ministrstva za zdravje povečali število postelj za bolnike s covidom-19 za 20 odstotkov. Od danes imajo tako 38 postelj za bolnike, pozitivne na covid-19, in še 6 postelj za njihovo intenzivno zdravljenje.

"Trenutno je hospitaliziranih 38 bolnikov. Stanje nekaterih je zelo resno in bodo potrebovali intenzivno zdravljenje. Na intenzivni terapiji je 5 bolnikov, tako da je vseh 43. Bolnike zdravimo v zgradbi starega Ginekološko-porodniškega oddelka, od tega tedna pa tudi na Infekcijskem oddelku, ki je v celoti namenjen covidnim bolnikom. Bolniki, ki zaradi koronavirusne bolezni potrebujejo intenzivno zdravljenje, so nameščeni v prostorih Enote za intenzivno terapijo Oddelka za perioperativno medicino.

Še vedno velja, da bodo pacienti, ki so do konca oktobra naročeni na ambulantne preglede, storitev opravili, obveščali jih bomo le ob morebitni odpovedi pregleda. Če pacienti na pregled ne morejo, naj nas o tem čim prej obvestijo. Od novembra pa bomo obravnavali le paciente, napotene pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro. Trenutno je v SBMS v bolniškem staležu 60 zdravstvenih delavcev, 21 jih je pozitivnih na covid-19.

Zahvaljujemo se vsem zdravstvenim delavcem, ki so se odzvali na naš poziv in so se v teh težkih razmerah pripravljeni vključiti v delo v bolnišnici. Obenem znova vabimo tudi druge, da se nam pridružijo. V bolnišnici poteka cepljenje proti gripi za zaposlene, ob tem pozivamo državljane, da se cepijo, še posebej tisti, pri katerih lahko gripa poteka težje ali z zapleti. Kot je znano, je cepljenje zastonj. Razmere se iz dneva v dan slabšajo, zato dosledno izvajajmo vse preventivne ukrepe. Priporočamo, da si naložite mobilno aplikacijo za varovanje zdravja in življenja ljudi OstaniZdrav, ki nas obvesti, da smo bili v stiku z okuženo osebo," so zapisali v izjavi za javnost. 

sbms murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi