vestnik

V SBMS povečujejo kapacitete za zdravljenje obolelih s covidom-19

Vestnik, 29. 10. 2020
Arhiv SBMS
Oddelek za intenzivno zdravljenje v Splošni bolnišnici Murska Sobota.
Aktualno

V Splošni bolnišnici Murska Sobota (SBMS) zdravijo 61 bolnikov s covidom-19.

Iz SBMS sporočajo, da so odprli dve dodatni enoti za zdravljenje bolnikov s covidom-19, in sicer še v eni etaži na infekcijskem oddelku, preurejajo oz. urejajo pa tudi pljučni oddelek. Zasedenih imajo vseh 61 postelj, od tega 10 bolnikov na intenzivni terapiji.
"Glede na stalno povečevanje števila bolnikov sproti pripravljamo dodatne postelje. Do 12. novembra jih bomo v skladu z navodili Ministrstva za zdravje zagotovili 95 za bolnike z akutno boleznijo in 12 postelj za intenzivno zdravljenje. Ker število obolelih strmo narašča in bomo imeli ob zbolevanju zdravstvenega osebja velike težave zaradi pomanjkanje kadra, znova vabimo zdravstvene delavce, da se nam pridružijo pri premagovanju zelo zahtevnih razmer," pozivajo.

murska-sobota, splošna-bolnišnica-murska-sobota, covid-odelek
Jure Zauneker
Ker število obolelih strmo narašča, znova vabijo zdravstvene delavce, da se jim pridružijo pri premagovanju zelo zahtevnih razmer. Fotografija je simbolična.

Na osnovi poziva so že pridobili 5 diplomiranih medicinskih sester (dve iz Zdravstvenega doma Murska Sobota, eno iz Zdravstvenega doma Lendava in eno iz Psihiatrične bolnišnice Ormož), predvidoma se bo vključil še en koncesionar.
Po navodilu ministrstva za zdravje so sicer odpovedali vse nenujne posege, vendar bodo še vedno opravljali zdravstvene storitve pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro ter ambulantne storitve pod enako stopnjo nujnosti. Isto velja za vse storitve, za katere zdravnik meni, da bi ob opustitvi pomenile hudo poslabšanje zdravstvenega stanja pacienta.
Paciente, ki na pregled ne bodo mogli, o tem obvešča njihova naročniška služba, po telefonu ali s sporočili pa obveščajo tudi tiste, ki naj pridejo v bolnišnico po odločitvi zdravnika.
Obiski v splošni bolnišnici so na vseh oddelkih še naprej prepovedani. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu. Svojim zaposlenim odsvetujejo obiske pokopališč in jim priporočajo, da se svojcev spomnijo v ožjem domačem krogu oziroma v molitvi. Enako svetujejo tudi drugim.
"Ker se razmere izrazito poslabšujejo, vas znova prosimo, da upoštevate vse priporočene preventivne ukrepe, kar velja tudi za praznike, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas," so še zapisali.
sbms korona
Kaj zdaj berejo drugi