vestnik

V soboški škofiji je prišlo do sedem premestitev župnikov

Vestnik, 5. 8. 2020
Nataša Juhnov
Župnija Tišina ima novega začasnega upravitelja.
Aktualno

V začetku avgusta so navadno izvedene premestitve duhovnikov. Do katerih je prišlo letos?

Po poročanju spletne Družine je v soboški škofiji prišlo do sedem premestitev. O tem, da je bil župnik župnij Cankova in Kuzma Alojzu Benkoviču z Odločbo preklica duhovniških pravic z dodanim kazenskim predpisom z 20. julijem razrešen službe župnika in mu je bilo naloženo enoletno bivanje v cistercijanski opatiji Stična, smo že poročali. Benkovič je omenjeno odločbo zavrnil, zato mu je bil 11. julija izrečen suspenz v smislu kan. 1331 Zakonika cerkvenega prava. 

kuzma, velika-noč, blagoslov-velikonočnih-jedi, alojz-benkovič
Nataša Juhnov
Alojz Benkovič je Odločbo preklica duhovniških pravic z dodanim kazenskim predpisom zavrnil.

Štefan Grabar, kaplan v župnijah Cankova in Kuzma, je bil imenovan za župnijskega upravitelja župnije Cankova. Župnik župnije Radenci Štefan Krampač SDB je bil na predlog redovnega predstojnika razrešen službe župnika in je 1. avgusta odšel v celjsko škofijo in redovno skupnost. Kot še piše Družina, z njegovim odhodom salezijanska Inšpektorija sv. Cirila in Metoda - Ljubljana radensko župnijo sv. Cirila in Metoda prepušča v upravo soboški škofiji. 

Župnik župnije Pečarovci, dekan in začasni upravitelj župnije Tišina, Ivan Kranjec je bil razrešen službe začasnega upravitelja ter imenovan tudi za župnika župnije Kuzma. Goran Kuhar, župnik stolne župnije Murska Sobota, pa je bil namesto Kranjca imenovan za začasnega upravitelja župnije Tišina. Ta služba mu bo prenehala z vrnitvijo župnijskega upravitelja Boštjana Čeha po zdravstvenem okrevanju na tišinsko župnijo. 

a8b6bc9cda6491c4e9df729ba771f77f
Vida Toš
Cerkev pri Svetem Juriuj ob Ščavnici.

Kaplan v župniji Gornja Radgona in vojaški kaplan v Slovenski vojski Matjaž Muršič Klenar, je bil s 1. avgustom imenovan za duhovnega pomočnika župnije Sveti Jurij ob Ščavnici s posebno pastoralno skrbjo za radensko župnijo. Bival bo v radenskem župnišču in nadaljeval svoj doktorski študij. Boštjan Ošlaj, župnik župnije Sveti Jurij ob Ščavnici, pa je bil z začetkom avgusta imenovan za upravitelja župnije Radenci.

škofija-murska-sobota premestitve župniki
Kaj zdaj berejo drugi