vestnik

V soboto potrdili eno okužbo z novim koronavirusom

STA, Vestnik.si, 7. 6. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

V soboto so ob 229 testiranjih potrdili eno okužbo z novim koronavirusom, je vlada zapisala na Twitterju.

Skupno je bilo v Sloveniji tako doslej potrjenih 1485 primerov okužbe. V soboto ni umrl noben bolnik s covidom-19, v bolnišnični oskrbi pa ostaja pet bolnikov. Do zdaj je sicer umrlo 109 bolnikov z novo koronavirusno boleznijo.

Na intenzivni negi v soboto ni bilo nobenega bolnika. Po podatkih spletne strani Sledilnik za covid-19 so eno okužbo v soboto potrdili na Jesenicah. Sicer je bilo v soboto v državi 17 aktivno okuženih. V zadnjih dneh se je žarišče okužb pojavilo v povezavi z medicinsko sestro iz jeseniške bolnišnice in manjše žarišče v povezavi s primerom okužbe v Ljubljani. Epidemiologi so se nato lotili testiranja stikov.

Ker je bila hčerka omenjene medicinske sestre pozitivna na novi koronavirus, je moral njen razred na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Jesenice v 14-dnevno karanteno. Testiranja v jeseniški bolnišnici doslej niso potrdila drugih okužb, bodo pa testiranje zaposlenih in bolnikov ponovili v sredo. Do takrat v veljavi ostajajo vsi sprejeti ukrepi za preprečevanje širitev okužbe. Bolnišnica ostaja zaprta za obiskovalce, dovoljena je le prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku in partnerja pri porodnicah. Spremenjeno ostaja tudi delo na gastroenterološkem oddelku, kjer je delala okužena sestra.

koronavirus statistika bolezen
Kaj zdaj berejo drugi