vestnik

V Sodišincih bodo obnovili cesto do pokopališča. Na razpis za rekonstrukcijo ceste Gederovci-Murska Sobota prispele tri ponudbe

I. B., 2. 5. 2021
Nataša Juhnov
Za obnovo ceste so se občani zavzeli tudi na shodu.
Aktualno

Po prvomajskih praznikih se bo začela gradnja ceste do pokopališča v Sodišincih. Projekt rekonstrukcije državne ceste Gederovci–Murska Sobota pa je še vedno v fazi izbire izvajalca del.

Občina Tišina je podpisala pogodbo s podjetjem Asfalti Ptuj, ki je bil izbran na javnem razpisu. Oddal je najugodnejšo ponudbo, vredno dobrih 81 tisoč evrov. Občina želi rekonstruirati obstoječo makadamsko pot do pokopališča od obstoječe asfaltirane ceste v omenjenem kraju. Odsek je dolg približno 700 metrov, dela pa naj bi bila končana v dveh mesecih od uvedbe izvajalca v delo.

tišina, občina, šola
Nataša Juhnov
Po prvomajskih praznikih se bo v tišinski občini začela gradnja ceste do pokopališča v Sodišincih.

Pisali smo že, da je na februarski seji občinski svet tudi sklenil, da se pripravi projektna dokumentacija za postavitev javne razsvetljave na mostu čez reko Muro na Petanjcih. Župan Franc Horvat pravi, da se trenutno pripravljajo projekti in pridobivajo projektni pogoji direkcije za infrastrukturo, potem pa bo znano, kakšna bo okvirna cena. Napoveduje, da bo to za občino velik finančni zalogaj. 

Prispele tri ponudbe

Projekt rekonstrukcije državne ceste Gederovci–Murska Sobota pa je še vedno v fazi izbire izvajalca del. Župan je na zadnji seji, ki je potekala konec aprila, svetnikom povedal, da so ponudbo oddali trije ponudniki, direkcija za ceste jih pregleduje in mora v roku 90 dni odločiti o izboru izvajalca del. Rok se izteče 5. junija 2021. 

sodišinci občina-tišina obnova
Kaj zdaj berejo drugi