vestnik

(FOTO) Tako bo videti fontana na Tišini

Ines Baler, 31. 5. 2020
Nataša Juhnov
V središču Tišine urejajo notranji del krožišča. Dela naj bi se zaključila okrog julija. Foto Nataša Juhnov
Aktualno

V središču Tišine potekajo dela za ureditev notranjega dela krožišča.

Projekt v vrednosti slabih 115 tisoč evrov naj bi bil končan okrog julija, dela pa izvaja podjetje GMW iz Turjancev. V krožišču bo postavljen betonski prstan višine 140 centimetrov, s katerim se bo notranjost razdelila na dva višinska nivoja oziroma bazena z vodo. Ta višinsko ločena bazena sta zasnovana tako, da se bo voda iz zgornjega dela po celem obodu prelivala v spodnji bazen, iz tega pa se bo preko kompenzacijskega bazena črpala nazaj na zgornji bazen.

tišina, rondo, gradnja-fontane
Nataša Juhnov
Po celotnem obodu prstana pa bo med spodnjim in zgornjim bazenom krožna pločevinasta tabla iz kortena, v njej pa bodo izrezana imena vseh naselij občine Tišina.

Znotraj obroča bo zelenica, ki se bo namakala, za to pa je tudi predvidena izvedba namakalnega sistema. V fontani bo okrog 7,5 kubičnih metrov vode. Po celotnem obodu prstana pa bo med spodnjim in zgornjim bazenom krožna pločevinasta tabla iz kortena, v njej pa bodo izrezana imena vseh naselij občine Tišina. Po celotnem obodu zgornjega nivoja prstana je  predvidena tudi LED osvetlitev.

krožišče, Tišina
Arhiv občine
Takšna bo podoba krožišča na Tišini. Foto Arhiv občine

Konec aprila je Občina Tišina tudi objavila javno naročilo za projekt kolesarske steze med Vančo vasjo in Tišino. Dolžina predvidene kolesarske steze je 830 metrov, ponudbo za izvedbo projekta pa so do roka oddala štiri podjetja. Župan Franc Horvat nam je povedal, da izvajalca del še niso izbrali, poteka pa pregled ponudb. Dela naj bi se pričela okrog julija, gradnja pa mora biti zaključena v 60 dneh. V minulih mesecih je bilo dogajanje v občini usmerjeno tudi v rekonstrukciji cest Murska Sobota–Gederovci in Petanjci–Gederovci.

tišina, rondo, gradnja-fontane
Nataša Juhnov
V fontani bo okrog 7,5 kubičnih metrov vode.

Horvat je povedal, da so bili občani oziroma lastniki zemljišč na relaciji Murska Sobota–Gederovci v času epidemije obveščeni o cenilnih postopkih, ki so še v teku, prav tako pa potekajo tudi podpisi pogodb. »Če bodo vsi lastniki podpisali v roku 30 dni, bomo najbolj srečni na tem svetu,« pravi župan, vendar tega ne pričakuje. Kot smo februarja že poročali, je Tišino takrat obiskal vodja sektorja za investicije na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo Tomaž Willenpart in občinski svet seznanil s potekom obnove in ureditve omenjenih cest.

tišina, rondo, gradnja-fontane
Nataša Juhnov
Projekt v vrednosti slabih 115 tisoč evrov naj bi bil končan okrog julija.

Takrat so tudi pojasnili, da želijo v letošnjem letu zaključiti cenitve in pridobiti potrebna zemljišča. Župan ocenjuje, da trenutno postopki potekajo okvirno v skladu s časovnico. V prihodnjem obdobju pa, tako Horvat, bodo tudi organizirali usklajevalni sestanek z izvajalci ureditve ceste Petanjci–Gederovci, da bi potrdili projektno dokumentacijo.

tišina fontana krožišče