vestnik

V sredo se ukinjajo kontrolne točke na meji z Avstrijo in Italijo

Vestnik.si, 27. 4. 2021
Nataša Juhnov
Odlok začne veljati 28. aprila in velja do vključno 9. maja 2021.
Aktualno

Vlada Republike Slovenije je izdala odlok, s katerim do 9. maja ukinja kontrolne točke na meji z Avstrijo in Italijo.

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 in ga objavi v Uradnem listu RS. Odlok začne veljati 28. aprila in velja do vključno 9. maja 2021.

Ukinjajo se kontrolne točke na cestnih povezavah na mejnem območju z Italijo in Avstrijo (na meji z Madžarsko ostajajo).

Pri vstopu v Slovenijo se priznavajo testi PCR tudi, če so opravljeni v Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi, Izraelu ali Rusiji (poleg že zdaj priznanih testov PCR iz držav članic EU ali schengenskega območja, Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih držav Amerike).

Z rdečega seznama držav EU in schengenskega območja je črtana Finska, spremembe so pri administrativnih enotah Grčije, Španije in Norveške, na seznam sta dodani Malta in portugalska avtonomna regija Azori. Na rdeči seznam tretjih držav so dodani Bahami, črtajo se Sveta Lucija, Antigva in Barbuda ter Dominikanska republika.

mejni-prehodi covid
Kaj zdaj berejo drugi