vestnik

V svet RTVS imenovana ta Pomurka

Vestnik.si, 15. 2. 2023
Damjana Nemeš
Klaudija Sedar
Aktualno

Predsednica države Nataša Pirc Musar je za članico sveta Radiotelevizije Slovenije iz vrst registriranih verskih skupnosti imenovala Klaudijo Sedar.

Sedarjevo je predlagala Evangeličanska cerkev v Sloveniji. Je doktorica znanosti s področja Interkulturnih študijev - primerjalnih študijev idej in kultur. Trenutno kot direktorica vodi Zavod Primoža Trubarja, katerega ustanoviteljica je Evangeličanska cerkev in je aktiven na projektno-raziskovalnem ter kulturno-razvedrilnem področju. Je tudi avtorica več samostojnih knjižnih izdaj ter urednica evangeličanskih publikacij, med drugim mesečnika Evangeličanski list in Evangeličanskega koledarja. Svoje znanje s področja zgodovine Evangeličanske cerkve pa predaja tako mlajšim kot starejšim generacijam.


Predsednica Pirc Musar je prepričana, da bo Sedarjeva s svojim znanjem, ugledom in dosežki na kulturnem ter izobraževalnem področju konstruktivno pripomogla k dobremu delovanju in ugledu javne radiotelevizije. Mandat članice Sveta RTV iz vrst registriranih verskih skupnosti je sicer določil žreb, ki ga je predsednica republike izvedla 4. januarja letos in traja štiri leta od dneva, ko je Svet RTV konstituiran v skladu z ZRTVS -1.

klaudija-sedar rtv svet