vestnik

Na Goričkem nov prikazovalnik hitrosti

Vestnik, 18. 11. 2021
Občina Kuzma
Prikazovalnik hitrosti v Trdkovi.
Aktualno

Na relaciji Kuzma–Trdkova–Martinje je bil postavljen prikazovalnik hitrosti.

Občina Kuzma je bila uspešna na razpisu občinam za sofinanciranje pametnih prikazovalnikov hitrosti 'Vi vozite' MHP50 - Skupaj umirjano promet 2021. Tako so skupaj s podjetjem Sipronika in Zavarovalnico Triglav na cestnem odseku ob občinski lokalni cesti Kuzma–Trdkova–Martinje postavili prikazovalnik hitrosti.

Višji svetovalec na občini, Danilo Zrim, pravi, da je predvsem v zadnjem času opaziti povečano število motornih vozil na odseku občinske javne ceste Trdkova–Tromeja, ki vodi do naravne znamenitosti tromeje treh dežel. "Tudi zaradi trenutne epidemiološke slike v zvezi z virusom covid-19 je zaznati povečan obisk obiskovalcev tromeje, saj se dosti obiskovalcev odloči, da obišče tromejo, kjer je neokrnjena narava s čistim zrakom, kot pa da bi obiskovali različne turistične destinacije po svetu, kjer je tveganje za okužbo z virusom večje," pojasnjuje. Obenem pa dodaja, da ko prihaja do posameznih prekoračitev hitrosti motornih vozil v strnjenem delu naselja Trdkova, so najbolj izpostavljeni pešci in kolesarji.

Lokalna cesta Kuzma–Trdkova–Martinje je tudi sestavni del cestnega omrežja v občini Kuzma, po kateri se izvajajo prevozi osnovnošolskih otrok iz naselja Trdkova v Osnovno šolo Kuzma in tudi prevoz s kombijem za učence s prilagojenim programom v Osnovno šolo IV Murska Sobota. 

Omenjeni prikazovalnik hitrosti je drugi v Občini Kuzma. Prvi je nameščen pri tamkajšnji osnovni šoli, oba pa omogočata prikazovanje statistike za sedem dni nazaj. 

občina-kuzma prikazovalnik-hitrosti promet
Kaj zdaj berejo drugi