vestnik

Nove omejitve za športne dejavnosti in nova navodila za frizerje

Vestnik, STA, 21. 10. 2020
Jure Zauneker
Nove omejitve na področju športa. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa danes začenjajo veljati še v Goriški in Primorsko-notranjski regiji. Vlada je tudi dodatno omejila športna tekmovanja in dejavnosti ter omilila ukrep za frizerske salone v rdečih regijah.

Od 12 statističnih regij v državi jih je na rdečem seznamu že 11, na oranžnem seznamu je le še Obalno-kraška regija.

V torek zvečer je vlada sklenila, da je v kolektivnih športnih panogah dovoljeno izvajanje tekmovanj na najvišji ravni, v individualnih športnih panogah pa velikih domačih in mednarodnih športnih prireditev brez gledalcev. Športna vadba je po novem dovoljena športnikom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu. 

Vlada je določila tudi, da lahko tudi v rdečih regijah frizerski in kozmetični saloni sprejmejo eno stranko na 20 kvadratnih metrov. Do zdaj je veljalo, da lahko imajo v teh regijah frizerji in kozmetiki v poslovnem prostoru zgolj eno stranko. Vsi ukrepi, ki jih je vlada sprejela v torek zvečer, bodo stopili v veljavo po objavi v uradnem listu, predvidoma torej v četrtek.

frizer
Pixabay
Frizerski in kozmetični saloni v rdečih regijah lahko sprejmejo eno stranko na 20 kvadratnih metrov.

Premier Janez Janša je sinoči na Twitterju zapisal, da bo danes število okužb spet rekordno, že okrog 21. ure so jih namreč našteli več kot 1100. Odzval se je na objave o protestnikih, ki so v Mariboru protestirali proti policijski uri in v svoji objavi zapisal še "Streznite se".

koronavirus slovenija nijz
Kaj zdaj berejo drugi