vestnik

Stavbo vrtca bodo povezali z objektom večnamenskega centra

Majda Horvat, 29. 8. 2021
Arhiv občina
S prizidkom in preurejanjem sosednje stavbe bo turniški vrtec dobil več prostora. Foto arhiv občine
Aktualno

V Turnišču gradijo prizidek, s katerim bodo stavbo vrtca povezali z objektom večnamenskega centra. Urejen bo kot prostor za druženje otrok, pa tudi za športne in druge aktivnosti, ki potekajo v vrtcu.

V sklopu naložbe, katere namen je pridobiti več prostora za vrtec, bodo preuredili še nekdanje prostore fitnesa za dva oddelka vrtca s sanitarijami in garderobami. Po tej razširitvi bo v vrtcu prostor za sedem skupin otrok. »Prijetno pa nas je presenetilo število vpisanih otrok v vrtec, in sicer je teh 134, kar pomeni, da bo en oddelek še vedno v prostorih šole. Zato že načrtujemo dodatno širitev prostorov za eno skupino prav tako v večnamenskem centru, v delu, kjer je bil predviden lokal,« pove Borut Horvat, župan Občine Turnišče.

Borut Horvat, župan občine Turnišče
Osebni arhiv
Borut Horvat, župan občine Turnišče.

Občina se je gradnje prizidka lotila po sprejetju rebalansa proračuna v drugi polovici junija. Vrednost pogodbe z izvajalcem del, Zidarstvom Maučec, je 237.631 evrov z davkom. Po sklenjeni pogodbi bi moral ta dela končati v dveh mesecih od začetka. V Turnišču upajo, da bodo gradbena dela končana v drugi polovici avgusta. Kajti tudi njihov izvajalec ima tako kot drugi težave pri pridobivanju gradbenih materialov.

turnišče vrtec zidarstvo-maučec občina-turnišče
Kaj zdaj berejo drugi