vestnik

Jutri začnejo obratovati trgovine s tehničnim blagom, storitve nege hišnih ljubljenčkov in še nekaj izjem

Vestnik, 17. 12. 2020
STA
Odpirajo se tudi storitve nege hišnih ljubljenčkov.
Aktualno

»Ustvarjanje pogojev, ki bodo našim podjetjem zagotovili možnosti za prihodnjo rast in razvoj, je cilj, ki ga prioritetno zasledujemo. V četrtek smo na vladi odločili, da obstoječim izjemam, dodamo še nekatere storitvene dejavnosti,« je dejal Počivalšek.

Od sobote do vključno 23. decembra bo v vseh statističnih regijah dovoljeno poslovanje prodajaln,  ki v pretežni meri prodajajo tehnično blago, drevesnic in vrtnarij, storitev izdelave, montaže, popravil in vzdrževanja, storitev nege hišnih ljubljenčkov in individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve.

V Osrednjeslovenski, Goriški, Obalno-kraški in Gorenjski regiji pa se dodatno sprošča prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo tekstil, knjigarne, papirnice, fotokopirnice, prodajalne z drobno galanterijo in darilnim programom, specializirane prodajalne z otroškim programom, storitve nepremičninskega posredovanja.

Posnetek zaslona (186)
Vestnik
Zdravko Počivalšek

"Odločitve vlade, povezane s spremembami opravljanja nekaterih storitvenih dejavnosti, temeljijo na izboljšanem trendu epidemiološke situacije v določenih statističnih regijah," je povedal Kacin.

Organi državne uprave bodo opravljali samo nujne naloge

Odločila je tudi, da organi državne uprave v času od 24. decembra 2020 do 4. januarja 2021 opravljajo samo nujne naloge. 

Kot nujne naloge se štejejo naloge, ki so vezane na tek procesnih rokov, naloge, povezane z varstvom človekovih pravic in temeljnih svoboščin, naloge v zvezi s preprečevanjem nevarnosti za življenje in zdravje ljudi, za okolje, za javni red in mir, za javno varnost, za premoženje večje vrednosti ali za nastanek hujše gospodarske škode in naloge nujnega in učinkovitega izvajanja oblasti in delovanja države.

izjeme vlada koronavirua