vestnik

Začenja se nacionalna preventivna akcija za večjo varnost motoristov

Vestnik, 29. 6. 2020
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Agencija za varnost prometa v sodelovanju s Policijo začenja nacionalno preventivno akcijo za večjo varnost motoristov, ki bo trajala do 12. julija. V tem času bodo policisti izvajali poostren nadzor.

Namen akcije je pozvati motoriste in mopediste k preudarni in odgovorni vožnji, hkrati pa k samozaščitnemu vedenju v prometu. Z akcijo jih želijo opozoriti tudi na to, da ne smejo preceniti svojih motorističnih izkušenj ali podcenjevati razmer na vozišču. Poostren nadzor bo potekal na tistih relacijah, ki za motoriste predstavljajo večjo nevarnost, tako se bodo v Posočju aktivnostim akcije priključili tudi policisti Specializirane enote za nadzor prometa, policija pa načrtuje tudi skupne nadzore s predstavniki policije iz Avstrije in Italije. 

Motorist
avp-rs.si
V času trajanje akcije bodo policisti izvajali poostren nadzor.

Izvajalci preventivne akcije pozivajo motoriste, naj se prepričajo, da je njihov moto tehnično brezhiben, preden se podajo na pot. Uporabljajo naj dobro zaščitno opremo, ta naj bo v živahnih in opaznih barvah, med vožnjo naj imajo vedno prižgane tudi luči. Hitrost vožnje naj prilagodijo razmeran na cesti in naj upoštevajo omejitve hitrosti, prav tako naj poskrbijo za ustrezno načrtovanje postankov na poti. Pomembno je, da na moped ali motor sedejo trezni.

preventivna-akcija varnost-motoristov varno-z-motorjem