vestnik

Več kot sedem pacientov bo težko obravnavati

Vestnik, 13. 5. 2020
L.K.
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Krunoslav Pavlović, predsednik Odbora za zobozdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije, je predstavil, kako bodo potekale zobozdravstvene storitve po sproščanju ukrepov.

Pavlović pravi, da imajo zobozdravniki težko nalogo, saj imajo v naročilnih knjigah že naročene paciente, v delu so še protetični pacienti, oskrbeti pa je treba tudi tiste, ki so obiskali nujno zobozdravstveno vstopno točno, paciente, ki so v teh dneh zboleli. V javnem zobozdravstvu bo v ordinacijskem času težko obravnavati več kot sedem pacientov, tako predsednik odbora, saj je treba zagotoviti varnost med pacienti, potrebni so higienski in dezinfekcijski postopki ter prezračevanje prostorov. Pavlović še dodaja, da si želi kontroliran in varen vstop pacientov v ordinacije. 

"Prosim vse paciente, da kontaktirate svojega osebnega zobozdravnika po e-mailu ali telefonsko, če ste obiskali v preteklem mesecu ali dveh nujno zobozdravstveno vstopno točko in bo potrebna nadaljnja terapija, če imate v tem trenutku nujno stanje in če se želite naročiti na poseg ali pregled. Vsi pacienti, ki ste bili naročeni in je bil termin prestavljen, boste o tem obveščeni s strani zobozdravnika. Zato vam ni potrebno obiskati ordinacije in vam ni potrebno klicati. Vstop v ordinacijo bo omejen le za tiste paciente, ki bodo naročeni in bodo imeli negativen covid-epidemiološki vprašalnik," pojasnjuje govornik na današnji tiskovni konferenci in dodaja, da bodo določene vstopne točke imele organizirane tudi nujne zdravstvene ambulante za sumljive ali potrjene primere covid. Kajti ti pacienti ne bodo smeli biti obravnavani v vsaki ordinaciji, ampak le v določeni in pod posebnimi pogoji.

zobozdravstvo koronavirus